Connect with us

Kétéves eltiltást kapott Sarapova

Egyéb hír

Kétéves eltiltást kapott Sarapova

A Nemzetközi Teniszszövetség két évre eltiltotta az orosz Marija Sarapovát.
Az ötszörös Grand Slam-győztes játékos az egyik első volt azok között, akik a decemberben tiltólistára került meldonium nevű szerrel buktak meg. Sarapovának januárban a melbourne-i ausztrál nyílt bajnokságon lett pozitív a doppingtesztje.

A 29 éves játékos hivatalos Facebook-oldalán értetlenül állt a szervezet döntése előtt, ugyanis véleménye szerint a vele szemben lefolytatott vizsgálat bizonyította, hogy nem teljesítményfokozás céljából használt tiltott szert, illetve tudtán kívül doppingolt. Hangsúlyozta, hogy a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) fog fellebbezni.

Sarapova korábban azzal védekezett, hogy a 2000-es évek közepén gyakran betegeskedett, magnéziumhiányt, szívritmuszavart állapítottak meg, és cukorbetegségre utaló jeleket találtak nála. A családjában előfordult cukorbetegség, ezért kezdett gyógyszereket szedni.

A korábbi világelső – akivel a hír napvilágra kerülését követően legnagyobb szponzorai szinte azonnal szakítottak – eltiltása 2018. január 26-ig szól.

A véráramlást javító meldonium – amely rajta van az új, január elseje óta érvényes WADA-tiltólistán – szívgyógyszerként Mildronat néven terjedt el a balti államokban és Oroszországban. Ami általánosságban igaz: használata javítja a vérkeringést, a sportolóknál így növeli a fizikai és a mentális terhelhetőséget.

forrás: MTI

Kommentek

Több innen: Egyéb hír

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top