Connect with us

Davis Kupa: Fucsovics is kikapott

Davis Kupa

Davis Kupa: Fucsovics is kikapott

Fucsovics Márton négy szettben kikapott Jozef Kovaliktól a Magyarország-Szlovákia tenisz Davis Kupa-találkozón, így a házigazda magyarok a pénteki második egyes után 2-0-s hátrányban vannak az euro-afrikai zóna I-es csoportjában zajló találkozón.

Fucsovics jelenleg 165., Kovalik pedig 124. a világranglistán, így kiegyenlített mérkőzésre volt kilátás, és az utolsó játszmáig ennek megfelelően nagy küzdelem volt.

Fucsovics került előnybe rövidítéssel, majd Kovalik egyenlített, a harmadik szettben pedig – amely csaknem egy és negyed óráig tartott – fordított is annak ellenére, hogy a magyar teniszező 4:3-nál elvette ellenfele adogatását, azután pedig a játszmáért szervált. Végül ez a szakasz rövidítésben a szlováké lett, amitől ő nagyon lendületbe jött, míg Fucsovics már nem tudott felpörögni, öt játékot veszített sorozatban, ezzel el is dőlt a találkozó.

A szombati páros mérkőzésen a Fucsovics, Gödry Levente duó ellenfele az Andrej Martin, Igor Zelenay kettős lesz. A zárónapon Fucsovics-Martin és Nagy Péter-Kovalik összecsapást rendeznek.

Kuhárszky Zoltán kapitány együttese legutóbb 2013 áprilisában, Luxemburgtól kapott ki a Davis Kupában.

A magyar férfiválogatott a budapesti Europe Tennis Centerben (ETC) fogadja a szlovák csapatot. A két csapat először találkozik a DK-ban. A párharc győztese játszhat szeptemberben a 16 csapatos elitet felvonultató világcsoportba jutásért. Az ellenfél a világcsoport első körében alulmaradt egyik válogatott – Japán, Kazahsztán, Svájc, Lengyelország, Kanada, Németország, Ausztrália vagy Belgium – lehet.

forrás: MTI

DAVIS KUPA
Magyarország – Szlovákia 0-2 – állás a második egyes után
Fucsovics Márton-Jozef Kovalik 7:6 (7-5), 4:6, 6:7 (5-7), 1:6

korábban:
Nagy Péter-Andrej Martin 4:6, 2:6, 4:6

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...
Kommentek

Több innen: Davis Kupa

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top