Tenisz Blog

Nagy Péter kikapott, hátrányban a magyarok

Nagy Péter három játszmában kikapott Andrej Martintól a Magyarország-Szlovákia tenisz Davis Kupa-találkozón, így a házigazda magyarok a pénteki első egyes után 1-0-s hátrányban vannak az euro-afrikai zóna I-es csoportjában zajló találkozón.

Nagy jelenleg a 431., Martin pedig a 122. a világranglistán. A magyar játékos a végén hat meccslabdát hárított, a hetediket azonban már nem tudta. A pénteki második egyest Fucsovics Márton (165.) játssza majd Jozef Kovalikkal (124.), míg a szombati páros mérkőzésen a Fucsovics, Gödry Levente duó ellenfele a Martin, Igor Zelenay kettős lesz.

A zárónapon Fucsovics-Martin és Nagy-Kovalik összecsapásokat rendeznek. Kuhárszky Zoltán kapitány együttese legutóbb 2013 áprilisában, Luxemburgtól kapott ki a Davis Kupában.

A magyar férfiválogatott a budapesti Europe Tennis Centerben (ETC) fogadja a szlovák csapatot péntektől vasárnapig. A két csapat először találkozik a DK-ban. A párharc győztese játszhat szeptemberben a 16 csapatos elitet felvonultató világcsoportba való feljutásért, az ellenfél a világcsoport első körében alulmaradó egyik válogatott – Japán, Kazahsztán, Svájc, Lengyelország, Kanada, Németország, Ausztrália vagy Belgium – lehet.

DAVIS KUPA
Magyarország-Szlovákia 0-1 – állás az első egyes után
Nagy Péter-Andrej Martin 4:6, 2:6, 4:6