Connect with us

Rafael Nadal Teniszakadémia és az MTSZ együttműködése

Egyéb hír

Rafael Nadal Teniszakadémia és az MTSZ együttműködése

Megkezdődött a Movistar Rafael Nadal Teniszakadémia és a Magyar Tenisz Szövetség együttműködése.
Markovits László egykori sikeres teniszező személyes kapcsolatai révén került kapcsolatba az idén létrehozott Movistar Rafa Nadal Tenisz Akadémia és a Magyar Tenisz Szövetség, majd a három fél tárgyalásokat kezdett a lehetséges együttműködésről.

Rafael Nadal akadémiája idén júniusban nyitotta meg kapuit a mallorcai Manacorban, a világklasszis teniszező szülővárosában. A menedzsment elképzelése szerint a magas szintű szakmai munka mellett azt a megalkuvást nem tűrő mentalitást és értékrendet szeretnék átadni a fiatal tehetségeknek, ami Nadalt is a csúcsra jutatta.

Carlos Costa, a korábbi spanyol profi teniszező, aki jelenleg a Movistar Rafa Nadal Akadémia technikai igazgatója nagy lehetőségként tekint az együttműködésre: – Nagyon várjuk a közös munkát a Magyar Tenisz Szövetséggel és a magyar tehetségekkel. A Movistar Rafa Nadal Akadémia igazi otthonként szolgál a fiatal játékosoknak, érkezzenek a világ bármelyik tájáról. Mindannyian rengeteget tudunk tanulni a világ dolgairól, ha együtt élünk és dolgozunk különböző helyekről érkező, különböző világnézetű emberekkel. Éppen ezért alapvető célunk, hogy a mi növendékeink ne csak jó teniszezőké váljanak, hanem jó embereket is faragjunk belőlük. Az Akadémián minden azokról az értékekről szól, amit Rafa, a családja és az egész team mellett volt szerencsém megtapasztalni az elmúlt tizenöt év közös munkája során. Ez alapján tudom, hogyan érdemes foglalkozni a fiatal sportolókkal, a közös álmunk pedig az, hogy a tapasztalatinkat hatékonyan át tudjuk adni a nálunk pallérozódó fiúknak és lányoknak. Szeretnénk, ha tényleg azt éreznék, hogy egy remek csapat áll mögöttük a Nadal Akadémián!

Az új topkategóriás akadémiára való kijutás lehetősége már a kezdetektől fogva nyitva áll a magyar teniszezők számára is, Markovits László képviseletén keresztül: – Édesapám vízilabdaedzői munkája révén Barcelonában nőttem fel és ott kezdtem el versenyszerűen teniszezni. Ennek köszönhetően számos, a mai napig élő kapcsolatra tettem szert a spanyol teniszvilágból. Rafael Nadal menedzsere, a korábbi elitjátékos, Carlos Costa is jó barátom, így merült fel, hogy én képviseljem az akadémiájukat itt Magyarországon. Az elmúlt hónapok egyeztetései után ott tartunk, hogy a Nadal Akadémia hivatalos partnerévé válik a Tenisz Szövetség, ajánlásom nyomán pedig Valkusz Máté személyében az első magyar játékos már ki is került Mallorcára. Ez azt jelenti, hogy a mostani próbahetek után szeptembertől egy éven át jelentős időt tölt majd kint edzésekkel és együtt utazik versenyekre az ottani csapattal. Ezen túlmenően Kuharszky Zoltán közreműködésével egy másik tehetséges teniszezőnk, Piros Zsombor is eltöltött tíz napot az akadémián.

Dr. Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke a következőket fűzte hozzá az új együttműködéshez- A Kormány támogatásának köszönhetően a sportágunk jelentős állami forrásokat kap, melyek révén lehetőségünk van az ilyen nemzetközi szakmai együttműködések támogatására, ez pedig mindenképpen szakmai előrelépést jelent. Rafael Nadal személye garancia számunkra a minőségre, az utánpótlás élversenyzőink számára pedig komoly motivációt jelenthet, hogy egyszer eljussanak erre az akadémiára, ahol jelentősen előreléphetnek a teniszkarrierjükben.

Richter Attila főtitkár a versenyrendezés felöl közelítette meg a friss partneri kapcsolatot:
– Az elmúlt években komoly energiát fektettünk abba, hogy minél több nívós nemzetközi versenyt rendezzünk, a közelmúltban például egy ATP World Tour 250-es kategóriájú versenyt hoztunk Magyarországra. A Movistar Rafael Nadal Akadémiával létrejött együttműködés még jobban bekapcsolhat minket a nemzetközi vérkeringésbe, amiből minden oldalról profitálhatunk.
Kuhárszky Zoltán Davis-kupa kapitány – aki Valkusz Máté edzője is – néhány napot Mallorcán töltött a Roland Garros után, így testközelből is láthatta az akadémia működését: – Szakmailag csak támogatni tudom az együttműködést, hiszen tényleg egy kivételes lehetőségről beszélünk. Az első tapasztalataink alapján elmondhatom, hogy – függetlenül attól, hogy profitorientált vállalkozásról beszélünk – a Nadal Akadémián tényleg át akarják adni azokat az alapértékeket a profi hozzáállásról és a megfelelő sportemberi mentalitásról, melyek sikeressé tehetnek egy fiatal élsportolót. Ez alapján Máté a lehető legjobb helyre került.

Végül Markovits László arról is beszélt, hogy itthon kik számára állhat nyitva ez az út: – Az első számú partner a Magyar Tenisz Szövetség és az általuk kiválasztott sportolók, de minden élversenyző számára adott lehet a lehetőség, nem elfelejtve, hogy a részvétel jelentős költséggel jár, és az akadémiai kapacitások is végesek. Fontos hangsúlyoznom, hogy a szerepem nemcsak abból áll, hogy játékosokat közvetítek, hanem szeretnék az együttműködésnek további sportszakmai többletet is adni. Zajlanak az egyeztetések arról, hogy 2017-től Budapesten is elinduljon a Rafael Nadal Tour, ami egy utánpótlás versenysorozat, a győztesei pedig testközelből is megismerkedhetnek majd a mallorcai akadémiával. Továbbá gondolkodunk edzői továbbképzésekben és különféle nyílt bemutatókban is. Természetesen nagyon fontosnak tartom, hogy már rövidtávon is találjunk olyan elkötelezett szponzorokat, támogatókat, akik az igazán tehetséges fiatal teniszezőknek valamilyen formában lehetővé teszik az akadémiai programban való részvételt. Az Akadémia egyébként számos szolgáltatást nyújt a tanév során, ilyen az angol nyelvű középiskola, a teljeskörű étkezési és szálláslehetőség, a sportorvosi és rehabilitációs szolgáltatások és még számos egyéb sportszakmai lehetőség.

forrás MTSZ

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top