Connect with us

Kikapott a címvédő Szingapúrban

Egyéni

Kikapott a címvédő Szingapúrban

A női teniszezők évadzáró csúcsviadala, a WTA-világbajnokság második napján máris megszületett az első meglepetés, az utolsó pillanatban kvalifikáló Szvetlana Kuznyecova heroikus csatában verte a címvédő Agnieszka Radwanskát.

Szvetlana Kuznyecova a női tenisz álló­csillaga, 2004-ben, 19 évesen már US Opent, 2009-ben Roland Garrost, összesen pedig 17 WTA-tornát nyert, a legutóbbit a múlt héten Moszkvában. Ha ezt nem teszi, el sem jut a világbajnokságra, így viszont megelőzte a ranglistán a magyar származású, brit Johanna Kontát, és Serena Williams visszalépésének köszönhetően a világranglista 9. helyezettjeként már repülhetett is hazája fővárosából Szingapúrba. S ha már megérkezett az utolsó pillanatban, azonnal meglepetést aratott azzal, hogy felülmúlta a 2. kiemelt, s nem mellesleg címvédő Agnieszka Radwanskát.

Vagy lehet, hogy ez nem is meglepetés? A Grand Slam-viadalt még nem, de idén három, összesen húsz WTA-versenyt már nyerő lengyel hölgyet ugyanis 17 eddigi összecsapásukból 13-szor múlta felül. Az orosz kiválóság kezdett jobban, de csak nehezen szerzett vezetést, hogy aztán igen könnyedén „engedjen” egyenlíteni. A zárószett szintén szorosan alakult, Radwanska megugrott, Kuznyecova utolérte, majd a lengyel mérkőzéslabdához jutott, hogy aztán mégis az orosz nyerjen 2 óra 48 perc alatt.

A másik tegnapi meccs sem alakult egyszerűen, az idei US Openen döntős Karolina Pliskova kezdett jobban, de az idei Roland Garrost megnyerő, s tavaly Wimbledonban finalista Garbine Muguruza nagy nehezen egalizált. A döntő játszmát aztán a cseh lány bírta jobban.
Ami a vb magyar szereplőjét illeti, menedzsmentjétől megtudtuk, hogy Babos Tímea a moszkvai tornán szerzett lábsérülése után (épp Kuznyecova ellen „szerezte”) most edzhetett először teljes intenzitással, s bizakodva várja a páros küzdelmek mai sorsolását, ahol a kazah Jaroszlava Svedova oldalán érdekelt.

forrás: magyaridok.hu/Deák Zsigmond

SZINGAPÚR, WTA-VB,
Fehér csoport:
Kuznyecova (orosz, 8.)–A. Radwanska (lengyel, 2.) 7:5, 1:6, 7:5,
Kar. Pliskova (cseh, 4.)–Muguruza (spanyol, 5.) 6:2, 6:7 (4-7), 7:5

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéni

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top