Connect with us

Murray mindent vitt!

ATP

Murray mindent vitt!

Andy Murray nagyon belehúzott év végén: megnyert egy csomó tornát, átvette a világelsőséget Djokovicstól és most meg is tartotta azt éppen a szerb ellen, akit a londoni ATP-világbajnokság döntőjében vert viszonylag simán, két szettben.

Álomdöntőt láthatott a nagyérdemű és minden teniszrajongó a 7.5 millió dollár (2.15 milliárd forint) összdíjazású londoni ATP-világbajnokság fináléjában. A tét nem kevesebb volt az egy hete világelső skót Andy Murray ha legyőzi Novak Djokovicsot megtarthatja pozícióját, ha veszít, akkor a szerb visszaveszi elsőségét és ő zárja az évet a legelőkelőbb helyen.

A mérkőzés előtt 24–10 volt az egymás elleni mérlegük Djokovics javára, az idei Roland Garros döntője óta most találkoztak először.

Az ATP-VB-n Murray 9 óra 56 percet, Djokovics 6 óra 33 percet töltött a pályán a döntőig vezető úton, ebből azonban semmi sem látszott vasárnap.

Murray jobban kezdte a meccset, 4:3-as vezetésénél elvette szerb adogatását és magabiztosan hozta az első szettet. A „hazai” pálya előnyét élvező brit a második szettben sem tört meg és egy dupla brékkel elhúzott a címvédő Djokovicstól, aki egyet még vissza vett, de megakadályozni nem tudta, hogy Murray behúzza a világbajnoki címet is.

Djoko nem tudta megtartani tavalyi kiváló formáját. A szerbnek nyáron még behozhatatlannak tűnő előnye volt a ranglistán, ám Murray tornáról tornára dolgozta le hátrányát, miközben elfogytak az ellenfelek is. Federer és Nadal is sérüléssel bajlódik, így az év második felében már nem velük nem kellett számolni. Wawrinka és a feltörekvő „fiatalság” Raonic, Nishikori és Thiem pedig csak megszorongatni tudta a „nagyokat”.

Murray bearanyozta az év végét és tejesen megérdemelten kezdi a jövő évet világelsőként.

LONDON, ATP-VILÁGBAJNOKSÁG
DÖNTŐ:
Murray (brit, 1.)–Djokovics (szerb, 2.) 6:3, 6:4

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top