Tenisz Blog
A nap híre

Federer Nadalt verve megnyerte az Australian Open-t!

Roger Federer nyerte az ausztrál nyílt nemzetközi teniszversenyt, miután öt szettben legyőzte nagy riválisát Rafael Nadalt .

Az Australian Open férfi egyesének döntőjében a 17. kiemelt, négyszeres melbourne-i bajnok Roger Federer a világranglista 9. – pályafutása egyetlen Ausztrál Open-bajnoki címét épp a svájci ellen megszerző – Rafael Nadallal csap össze.

Az első szettben mindkét játékoson látszott az előző mérkőzés és egy kicsit fáradtabb játékukat hozták. Viszonylag rövid labdamenetek jellemezték az első szettet. Ebben Federer jobb volt és egy breakkel megnyerte a játszmát.

A folytatásban Nadal felpörgött és elhúzott 4:0-ra, Federer ekkor visszavett egy adogatást, de ez nem volt elég ahhoz, hogy visszajöjjön. A spanyol 6:3-mal behúzta a szettet.

A harmadikban teljesen megfordult a játék képe: Federer dominált és 3:0-ra majd 5:1-re is elment és innen hozta a kötelezőt, 6:1-re nyerte a szettet.

A negyedik játszmában megint fordult a kocka, Nadal akarata érvényesült, Federer nem tudta vele tartani a lépést.

A döntő szettben Nadal azonnal elvette Federer adogatását és őrizte csöppnyi előnyét, de Federernek is volt bőven lehetősége arra, hogy visszajöjjön a mérkőzésbe, de a break-labdáknál Nadal rendre magabiztos volt. 3:2-nél azonban Nadal rontott és Federer egyenlített. A svájci elhúzott a spanyol adogatásánál és három bréklabdához jutott, amit Nadal hárított de a következők egyikét kihasználva elvette az adogatását.

Federer a meccsért adogatott, Nadal bréklabdákhoz jutott, de a svájci ászokkal egyenlített, majd mérkőzéslabdákhoz jutott és a másodikat kihasználva megnyerte a tornát.

Federer fél éves kihagyása után rögtön megnyerte pályafutása 18. Grand Slam tornáját, ami abszolút rekord. 2012-ben diadalmaskodott legutóbb Wimbledonban, azóta három GS-finálét is elbukott. Ausztráliában az ötödik sikerét könyvelhette el.

AUSTRALIAN OPEN
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ:
Federer (svájci, 17.)-Nadal (spanyol, 9.) 6:4, 3:6, 6:1, 3:6, 6:3

Hirdetés