Tenisz Blog

S. Williams legyőzte nővérét, ő a bajnok és a világelső

Serena Williams nyerte az Australian Open női egyesének döntőjét, miután 6:4, 6:4-re nyert testvére, Venus ellen. A fiatalabbik Williams pályafutása 23. Grand Slam-sikerét szerezte meg, Ausztráliában hetedszer diadalmaskodott.

A 35 éves amerikai sztár 1 óra 22 perc alatt verte egy évvel idősebb testvérét – aki 1994 óta a legidősebb GS-döntős volt -, és 17/11-re javította különmérlegét nővére ellen.

A 2003-as melbourne-i döntő “újrajátszásában” ismét a két Williams csapott össze, akiknek GS-döntős történelmében 6/2-re Serena vezetett. A párosban 14-szeres Grand Slam-bajnok nővérek először az 1998-as Australian Open második fordulójában találkoztak a felnőtt mezőnyben, legutóbb pedig a 2015-ös US Open negyeddöntőjében néztek farkasszemet.

A 15. GS-döntőjét vívó Venus lett az akkor 37 esztendős csehszlovák-amerikai Marina Navratilova 1994-es wimbledoni fellépése óta a legidősebb GS-finalista, korábban hét Grand Slamet nyert egyesben, legutóbb 2008-ban Wimbledonban. Venus a sportág történetében példátlan módon 14 év után szerepelt ismét az ausztráliai végjátékban. Ő idén egy szettet vesztett Melbourne-ben, 29. GS-döntőjében szereplő húga viszont egyet sem.

A jelenlegi erőviszonyoknak megfelelően az első, 41 perces szett Serena fölényét hozta, a fáradtabban mozgó Venus többször is rontott fontos helyzetekben. A második felvonásban kiegyenlítettebb lett a csata, bár mindketten rendkívül idegesen játszottak, és időnként egymás hibáiból éltek. Serena 3:3-nál elvette nővére szervagémjét, 5:4-nél a bajnoki címért adogatott, és a meccset végül egy rontott Venus-fonák zárta le.

Serena Williams az örökrangsorban megelőzte a 22 GS-serleggel visszavonult német Steffi Grafot, és már csak az ausztrál Margaret Smith Court van előtte 24 diadallal.

A hetedik melbourne-i trófeáját megszerző bajnok sikerével hétfőn ismét a WTA-rangsor élére áll, 22 hét után letaszítva a német Angelique Kerbert.

forrás: MTI

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (50 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, DÖNTŐ:
S. Williams (amerikai, 2.)–V. Williams (amerikai, 13.) 6:4, 6:4