Tenisz Blog

A bosnyákokkal kezdünk a Fed Kupában

A bosnyákok ellen kezd a magyar női teniszválogatott csütörtökön a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának tallinni tornáján.

A magyar szövetség honlapja szerint Juhász Gábor kapitány csapata – amely 31. a nemzetközi csapatverseny rangsorában – a nyitónapon magyar idő szerint 9 órától száll szembe az 52. helyen álló bosnyák válogatottal, majd pénteken ugyanebben az időpontban találkozik a 22. horvátokkal az észt fővárosban.

A magyar együttest a WTA-világranglistán 32. Babos Tímea mellett Gálfi Dalma (154.), Stollár Fanny (281.) és Bukta Ágnes (379.) alkotja. A bosnyákoknál Dea Herdzelas a 473., Jelena Simic az 551., Anita Husaric és Nefisa Berberovic pedig nem szerepel a rangsorban, míg a horvátoknál Ana Konjuh a 37., Donna Vekic a 84., Tena Lukas a 331., Darija Jurak pedig csak párosban van rangsorolva.

A csütörtöki és pénteki csoportmeccsek után szombaton kerül sor a helyosztókra. A négy csoportgyőztes egymással csap össze a világcsoport II. rájátszását jelentő két helyért, míg a négy sereghajtó közül kettő jövőre már csak a zóna II-es csoportjában folytathatja.

forrás: MTI