Tenisz Blog

Davis Kupa: döntetlen az első nap után

A magyar tenisz válogatott várakozáson felül kezdett a jóval esélyesebbeknek tartott házigazda szlovákok ellen Pozsonyban a Davis Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportja második fordulójában. Az első nap után az állás: Szlovákia – Magyarország 1:1

Az első pénteki mérkőzésen Balázs Attila a vártnál nagyobb ellenállást tanúsitott a világranglista 36.helyén álló Martin Klizan ellen. Az első két szettet a hazai játékos nyerte, ám a harmadikban a magyar teniszező egyre bátrabb lett, bejöttek ügyes megoldásai is és sikerült megnyernie a játszmát. A befejező szetben azonban egyre nyilvánvalóbb volt Klizan nagyobb rutinja, a döntő momentumokban a szerencse is hozzá szegődött. Végüls is a vártnál nagyobb csatában, 2 óra 22 perc alatt győzött..

A nap nap másik mérkőzésén az első számú magyar játékos Fucsovics Márton ellenfele nem az eredetileg nevezett Lukás Lacko volt, hanem a fiatal Jozef Kovalik, Lacko ugyanis váratlanul megbetegedett. A mérkőzés esélyese Kovalik volt, aki a tavalyi júliusi, budapesti DK-összecsapáson nagy küzdelemben győzni tudott a magyar legjobbja ellen. Most azonban Fucsovics ellenállhatatlan volt, végig remekül szervált és magabiztosan diadalmaskodott, négy játszmában. A félig megtelt pozsonyi Aegon arénában a magyar szurkolók is hallatták hangjukat, gyakran zúgott a Ria, ria Hungária, vagy a magyarok, magyarok buzditás. A továbbjutás szempontjából döntő lehet a szombati párosmérkőzés, mely 14 órakor kezdődik.

POZSONY, DAVIS KUPA:
Szlovákia-Magyarország 1:1 – állás az első nap után:
Klizan – Balázs 6:1, 6:3, 3:6, 6:4,
Kovalik – Fucsovics 2:6, 7:6, 3:6, 4:6