Connect with us

Fed Kupa: A pároson úszott el a továbbjutás

Fed Kupa

Fed Kupa: A pároson úszott el a továbbjutás

A magyar női teniszválogatott 2-1-re kikapott a horvátoktól a Fed-kupa euro-afrikai zóna I-es csoport tallinni tornáján, így nem juthat tovább a világcsoport II. rájátszásába.

A sorozat honlapja szerint Juhász Gábor kapitány együttese – amely 31. a Fed-kupa országok közötti rangsorában – pénteken a 22. horvátokkal csapott össze a csoportelsőségért. Előzőleg ugyanis mindkét csapat 3-0-ra legyőzte a B jelű trió harmadik tagját, a bosnyák együttest.

A pénteki párharc első meccsén a világranglistán 154. Gálfi Dalma 6:2, 6:0-ra kikapott a 84. Donna Vekictől. A folytatásban a magyarok éljátékosa, a 32. helyen álló Babos Tímea az adriaiak legjobbjával, Ana Konjuhhal (37.) találkozott, és lehengerlő játékkal 6:1, 6:2-re nyert.

Jöhetett a mindent eldöntő páros, melyben Babos és Gálfi állt ki Konjuh és a csak páros ranglistahelyezéssel rendelkező Darija Jurak ellen. Az első szettben a magyarok csak egy bréket hoztak össze, az ellenfél viszont kettőt, így 7:5-re nyerték a játszmát. A folytatásban Babosék 3:0-ra megléptek, ami végül elégnek bizonyult a 6:3-as egyenlítéshez. Az utolsó szett váratlanul egyoldalúan alakult, a horvátok gyorsan 5:0-ra elhúztak, ahonnan már nem volt visszaút (6:1).

Tallinnban szombaton kerül sor a helyosztókra, a magyarok az eredeti versenykiírás szerint az 5-8. helyért küzdhetnek a lettekkel 9 órától. A négy csoportgyőztes egymással csap össze a világcsoport II. rájátszását jelentő két helyért, míg a négy sereghajtó közül kettő jövőre már csak a zóna II-es csoportjában folytathatja.

forrás: MTI

Kommentek

Több innen: Fed Kupa

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top