Tenisz Blog

Gálfi Dalma is kiesett a budapesti tenisztornán

A betegséggel küzdő Gálfi Dalma kétszettes vereséggel búcsúzott szerdán a 250 ezer dollár (72,7 millió forint) összdíjazású budapesti női keménypályás tenisztorna első fordulójában.

A világranglistán 154. magyar játékos nemrég még lázasan feküdt otthon, de remek meccset vívott a 63. helyen álló Oceane Dodinnel.

“Pénteken elkezdtem köhögni, aztán szombatra már belázasodtam, az orvosok influenzát állapítottak meg. Mostanra jobban vagyok, de négy napot kihagytam, ami túl sok volt a verseny előtt” – adott látleletet az MTI-nek Gálfi. – Ha nem idehaza vagyok, akkor valószínűleg visszaléptem volna, de összeszorítottam a fogamat, mert mindenképpen akartam játszani végre hazai közönség előtt.”

Ellenfeléről azt mondta, erős volt, de legyőzhette volna, csakhogy nagyon hiányzott a kihagyott négy nap. “Emiatt kicsit bizonytalan voltam, de megtettem mindent, ami az erőmből kitelt, úgyhogy nem vagyok elkeseredve” – jelentette ki Gálfi, hozzátéve, hétfőtől Dubajban edzőtáborozik, aztán Kínába repül két 60 ezer dollár összdíjazású tornára.

A folytatásban a Körmöczy Zsuzsáról elnevezett centerpálya utolsó meccsén az első helyen kiemelt Babos Tímea (33.) találkozik a török Ipek Soyluval (161.). A Temesvári Andrea pályán este párosban Udvardy Panna és az orosz Anna Blinkova vív nyolcaddöntőt a negyedikként rangsorolt tajvani Hszieh Szu-vejjel és grúz Okszana Kalasnyikovával.

forrás: MTI

Eredmények:
Dodin (francia)-Gálfi 6:4, 6:4
Beck (német, 8.)-Stollár 6:2, 6:0
Safarova (cseh, 2.)-Hszieh (tajvani) 6:2, 6:1
Görges (német, 3.)-Vekic (horvát) 6:2, 6:2
Wickmayer (belga, 5.)-Sinikova (bolgár) 6:3, 4:6, 7:5
Witthöft (német)-Cirstea (román) 6:3, 6:2
Hromacseva (orosz)-Allertova (cseh) 6:7 (6-8), 6:3, 6:4
Falconi (amerikai)-Stefkova (cseh) 4:6, 7:5, 6:4