Tenisz Blog

Piros Zsombor jó kezdés után búcsúzott

A junior Australian Open-bajnok Piros Zsombor a 6:0-ra megnyert első szett után kikapott a brit Edward Corrie-tól a budapesti 64 ezer euró összdíjazású ATP-challenger férfi tenisztorna első fordulójában.

A 17 éves magyar játékos – aki 1561. a felnőtt világranglistán, így szabadkártyával indult – bátor és lehengerlő stílusban kezdett a BOK Csarnok centerpályáján, és óriási meglepetésre 20 perc alatt 6:0-ra hozta a nyitószettet az ATP-rangsorban 271. riválisa ellen.
A szünetekben kabala Australian Open-törölközőjét használó Piros a második játszmában is remekül ütött, és szenzációs fogadásokat mutatott be, miközben ellenfele többször dühöngött vagy fennhangon korholta magát. Ennek ellenére 3:3-nál ő vette el az elbizonytalanodó magyar adogatását, aki rögtön vissza is vette azt. Jött azonban egy újabb brék Corrie-tól, aki ezután három szettlabdát még elpuskázott, a negyediknél azonban a vonalra ütötte a labdát, és kiegyenlített.

A harmadik felvonás már egyoldalúan alakult, a 28 éves brit dupla brékkel 4:1-re elhúzott, és az elfáradó Piros erejéből ezután már csak egy gémre futotta.

“Az elején életem legjobb szettjét játszottam, de aztán kijött a felnőtt mezőny magasabb szintje” – értékelt az MTI-nek Piros Zsombor.

“Ellenfelem jóval tapasztaltabb volt, most ennyire telt életem első challenger-szintű felnőtt mérkőzésén” – tette hozzá.

A magyar Davis Kupa-csapat másik tagja, a világranglistán 807. Borsos Gábor szabadkártyával indult a versenyen, ám a 257. helyen álló, 35 éves Jürgen Melzer – aki januárban még a későbbi bajnok Roger Federerrel játszott az Australian Openen – viszonylag simán győzte le.

forrás: MTI

BUDAPEST, ATP CHALLENGER-TORNA (64 ezer euró, kemény pálya)
1. FORDULÓ:
Edward Corrie (brit)–Piros Zsombor 0:6, 6:4, 6:2
Jürgen Melzer (osztrák)–Borsos Gábor 6:4, 6:2