Connect with us

Thiem kiejtette Nadalt Rómában!

ATP

Thiem kiejtette Nadalt Rómában!

A hétszeres győztes Rafael Nadal két játszmában (6:4, 6:3) kikapott az osztrák Dominic Thiemtől a római salakpályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében. A spanyol kiválóság az idén először kapott ki ATP-tornán a kedvenc borításán.

A világranglista hetedik helyén álló Dominic Thiem ebben az évben már kétszer is megpróbálkozott Nadal legyőzésével, de a barcelonai és a madridi verseny döntőjében is kétszettes vereséget szenvedett. A római viadal negyeddöntőjében a 23 éves osztrák már 5:1-re is vezetett az első szettben, amelyet 5:4-nél adogatóként fejezett be.

A második játszmában Nadal 2:2-nél még hárított két bréklabdát, 3:3-nál és 3:5-nél azonban elveszítette a szervagémjét, így véget ért a félelmetes sorozata: a monte-carlói, a barcelonai és a madridi verseny megnyerését követően, 17 győzelem után az idén először kapott ki salakon. Egyúttal az is biztossá vált, hogy nem az idén szerzi meg a nyolcadik római tornagyőzelmét.

Dominic Thiem a hetedik játékos Novak Djokovics, Gastón Gaudio, Roger Federer, David Ferrer, Fabio Fognini és Andy Murray után, aki salakpályán legalább kétszer megverte Nadalt.

Az osztrák teniszező pályafutása második Masters-elődöntőjében a szerb Novak Djokoviccsal vagy az argentin Juan Martín del Potróval csap össze. A felső ágon a német Alexander Zverev és az amerikai John Isner küzd meg a fináléba kerülésért.

A negyedik negyeddöntő a Juan Martín del Potro–Novak Djokovics összecsapás a szerb teniszező 6:1, 1:2-es vezetésénél az eső miatt félbeszakadt.

forrás: nemzetisport.hu

RÓMA, ATP 1000-ES TORNA (4 273 775 euró, salak)
EGYES, NEGYEDDÖNTŐ:
A. Zverev (német, 16.)–Raonic (kanadai, 5.) 7:6 (7–4), 6:1
Isner (amerikai)–Cilic (horvát, 6.) 7:6 (7–3), 2:6, 7:6 (7–2)
Thiem (osztrák, 8.)–Nadal (spanyol, 4.) 6:4, 6:3
Del Potro (argentin)–Djokovics (szerb, 2.) 1:6, 2:1-nél eső miatt félbeszakadt

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top