Tenisz Blog

Babosék döntősök Madridban!

Könnyed győzelemmel jutott döntőbe a Babos Tímea, Andrea Hlavackova kettős a madridi salakpályás tenisztorna női párosversenyében.

Az ötödik helyen kiemelt magyar, cseh páros a Simona Halep, Irina Begu román duóval mérkőzött a pénteki elődöntőben.

A múlt heti, rabati tornán győztes Babosék kiválóan kezdtek, rögtön az első két lehetőségnél elvették ellenfelük adogatását, így már 5:1-re is vezettek. Az egyéniben döntős Halep fémjelezte páros 5:4-re még feljött ugyan, de Babosék kiszerválták az első szettet.

A második játszmában 2:2-ig tartotta magát a román kettős, később a magyar, cseh duó kétszer is brékelni tudott, így rövid úton lezárta az 1 óra 7 perces mérkőzést.

“Természetesen nagyon örülök a mai győzelemnek! Nagy meccs volt, jól kellett játszani. Nem volt egyszerű, számos alkalommal csak egy labdamenet döntött az adott játékról, 40-40 után” – értékelt honlapján Babos. – “Örülök, hogy két szettben győztünk és újra egy ilyen nagy versenyen döntőzhetek. Boldog vagyok, jól játszottunk.”

Babos és Hlavackova a döntőben a harmadikként rangsorolt Csan Jung Dzsan, Martina Hingis tajvani, svájci kettőssel játszik.

forrás: MTI

MADRID, ATP 1000-ES TORNA (5,44 millió euró összdíjazás):
női páros, elődöntő:
Babos Tímea, Andrea Hlavackova (magyar, cseh, 5.)-Simona Halep, Irina Begu (román) 6:4, 6:2