Tenisz Blog

Nadal simán verte Djokovicsot és döntős!

A négyszeres győztes Rafael Nadal magabiztosan győzte le a címvédő Novak Djokovicot a madridi salakpályás tenisztorna férfi versenyének elődöntőjében.

A Nadal-Djokovic párbaj a leghosszabb a férfitenisz-történetében, a madridi döntő volt az 50. egymás elleni meccsük. Bár a belgrádi klasszis 26-23-ra vezetett a meccs előtt, és az utolsó 12 meccsüket egy kivételével ő nyerte, salakon még mindig Nadal állt jobban (14-7).

Ennél is fontosabb azonban, hogy Djokovic csak keresi a korábbi önmagát, a napokban kirúgta a teljes edzői stábját is, míg Nadal már visszatalált a legjobbjához.

A jubileumi meccs első szettjében a 30 éves spanyol szórta a nyerő ütéseket, és a 6:2-es eredmény még hízelgő is volt a szerbre nézve, aki az első két adogatójátékát elbukta, így csak 0-4-nél érkezett meg a meccsbe érdemben.

A folytatásban Djokovic összeszedte magát, időnként teljesen egyenrangú ellenfele volt a minden labdát befutó Nadalnak, aki így is már 1 óra 39 perc elteltével győzelmet ünnepelhetett.

A férfi tenisz második legnagyobb párharca Djokovic és Roger Federer között zajlik (45 mérkőzés), aztán Federer és Nadal (37), majd Djokovic és Andy Murray, illetve Ivan Lendl és John McEnroe következik (36-36).

forrás: MTI

MADRID, ATP 1000-ES TORNA  (5,44 millió euró összdíjazás, salak pálya)
FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ:
Nadal (spanyol, 4.)–Djokovic (szerb, 2.) 6:2, 6:4