Connect with us

Sarapova nem kapott szabadkártyát a Garrosra!

Egyéb hír

Sarapova nem kapott szabadkártyát a Garrosra!

Marija Sarapova nem kapott szabadkártyát a május 28-án kezdődő francia nyílt bajnokságra, a teniszévad második Grand Slam-tornájára.
Döntését a rendező Francia Teniszszövetség a saját Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra, közvetlenül az orosz teniszező római mérkőzése előtt.

A 30 éves orosz játékos – aki pályafutása során kétszer, 2012-ben és 2014-ben diadalmaskodott a Roland Garroson – múlt hónapban tért vissza, miután letöltötte 15 hónapos eltiltását, amit doppingvétség miatt kapott. A nemzetközi szövetség tavaly júniusban két évre tiltotta el a volt világelsőt meldonium használata miatt, a nemzetközi Sportdöntőbíróság azonban októberben 15 hónapra enyhítette büntetését.

Sarapova az elsők között bukott meg a 2015 decemberében tiltólistára került szerrel. Doppingtesztje tavaly januárban, az ausztrál nyílt bajnokságon lett pozitív. Azzal védekezett, hogy a 2000-es évek közepén gyakran betegeskedett, magnéziumhiányt, szívritmuszavart állapítottak meg, és cukorbetegségre utaló jeleket találtak nála, a családjában előfordult cukorbetegség, ezért kezdett gyógyszereket szedni. Hangsúlyozta, nem tudta, hogy a készítmény, amelyet tíz évig szedett, tiltott anyagot tartalmaz.

A sportág aktív klasszisai közül többen nemtetszésüknek adtak hangot, hogy Sarapova eltiltását letöltve szabadkártyával indulhatott nagy tornákon: a stuttgartit követően Madridban, illetve most Rómában.
A világranglistán jelenleg a 211. helyen álló Sarapovának Rómában legalább az elődöntőbe kell jutnia, hogy kiharcolja az indulást az év harmadik GS-viadalán, Wimbledonban.

forrás: MTI

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top