Tenisz Blog

Babosék az elődöntőben

A harmadik helyen kiemelt Babos Tímea és Andrea Hlavácková kettőse bejutott az elődöntőbe az Eastbourne-ben zajló füves pályás tenisztorna női páros versenyében.

A magyar, cseh duó a 16 között a Csan Hao-Csing, Monica Niculescu alkotta párossal találkozott, s az első szettben előbb 2:2-nél, majd 5:3-nál is brékelni tudott, így viszonylag könnyedén került előnybe.

A második játszmában rögtön a legelső adogatójátékukat elveszítették Babosék, akik ezt követően csak futottak az eredmény után – két játszmalabdát ugyan hárítottak, ám a tajvani, román kettős 37 perc alatt egyenlített. A döntő rövidítésben viszont végig a magyar, cseh páros vezetett, és 1 óra 16 perc alatt továbbjutott.

A sűrű program miatt Babosék délután is pályára léptek.

A negyeddöntőben az egyesben friss Roland Garros-bajnok lett Jelena Ostapenko és a párosban korábban Wimbledonban nyertes szlovén Katarina Srebotnik alkotta kettős volt az ellenfél. Az első szett 6:2-es elvesztése után Babosék a másodikban hengereltek, s azt 6:0-ra nyerték meg. A döntő rövidítésre átmentették jó játékukat, öt fogadópontot is szereztek, így 1 óra 7 perc alatt bejutottak a legjobb négy közé.

Az elődöntőben az ausztrál Ashleigh Barty, Casey DellAcqua duó lesz az ellenfelük.

forrás: MTI

EASTBOURNE, WTA-TORNA,  (753 900 dollár, fű)
PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ:
Babos Tímea, Andrea Hlavácková (magyar, cseh, 3.)–Jelena Ostapenko, Katarina Srebotnik (lett, szlovén) 2:6, 6:0, 10–5 – döntő rövidítés
NYOLCADDÖNTŐ:
Babos, Hlavácková (magyar, cseh, 3.)–Csan Hao-Csing, Niculescu (tajvani, román) 6:3, 4:6, 10–6 – döntő rövidítés