Tenisz Blog

Bacsinszky és Ostapenko elődöntő Párizsban

A svájci színekben versenyző Bacsinszky Tímea 6:4, 6:4-re legyőzte Kristina Mladenovicot a Francia nemzetközi teniszbajnokság negyeddöntőjében. Ellenfele az elődöntőben a lett Jelena Ostapenko lesz, aki Caroline Wozniackit búcsúztatta három szettben.

Az eső miatt csak több szakaszban tudták lejátszani a keddre tervezett két női mérkőzést, a férfi találkozókat (Djokovics–Thiem, Nadal–Carreno) pedig el sem tudták kezdeni, a tervek szerint azokat szerda 11 órától játsszák le.

Caroline Wozniacki és Jelena Ostapenko tavaly nyáron találkozott egymással, idén pedig már kétszer összefutottak a Roland Garros előtt. Mindháromszor a lett lány diadalmaskodott, most viszont Wozniacki kezdett jobban, konkrétan 5:0-lal, és az első játszmát be is húzta. Ezután azonban a több kényszerszünettel tarkított mérkőzésen Ostapenko egyre inkább magára talált, csak úgy szórta a nyerő ütéseket, így simán megfordította első felnőtt Grand Slam-negyeddöntőjét. Mindezt tette 19 évesen, a 20. születésnapja ugyanis csak június 8-án lesz.

A szülinapi bulit akár következő ellenfelével együtt is tarthatja, hiszen Bacsinszky Tímea is június 8-án jött a világra, csak éppen nyolc évvel korábban. A magyar származású svájci játékos kedvenc Grand Slam-tornája a Garros, hiszen 2015-ben elődöntőt, tavaly pedig negyeddöntőt játszott Párizsban, most pedig ismét ott van a legjobb négy között. Ezt Kristina Mladenovic bánja, akit 6:4, 6:4-re vert meg.

forrás: nemzetisport.hu

ROLAND GARROS, PÁRIZS (36 000 000 euró, salak)
NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ:
Ostapenko (lett)–Wozniacki (dán, 11.) 4:6, 6:2, 6:2
Bacsinszky (svájci, 30.)–Mladenovic (francia, 13.) 6:4, 6:4