Tenisz Blog

Nadal lesz Wawrinka ellenfele a döntőben

A kilencszeres győztes Rafael Nadal három sima szettben legyőzte az osztrák Dominic Thiemet a Roland Garros férfi egyesének elődöntőjében. A salakkirály a vasárnapi fináléban a 2015-ös bajnok svájci Stan Wawrinkával találkozik.

A negyedik helyen kiemelt spanyol játékos és a negyeddöntőben a címvédő Novak Djokovicot búcsúztató, hatodikként rangsorolt osztrák teniszező mérkőzése jóval kevesebb izgalmat hozott, mint az első elődöntő Stan Wawrinka és Andy Murray között.

Ugyan Nadal rögtön az első adogatójátékát elvesztette, a folytatásban végig uralta a játékot, és összesen hat bréket bemutatva 2 óra 10 perc alatt győzte le Thiemet, akinek így a tavalyi tornához hasonlóan idén is az elődöntőig jutott.

Ezzel szemben a spanyol játékos tizedik Roland Garros-döntőjére készülhet, a párizsi salakon továbbra is egészen imponáló a mérlege: immár 78 győzelem mellett mindössze kétszer kapott ki. Előbb 2009-ben a negyedik fordulóban Robin Söderling, majd 2015-ben a negyeddöntőben Novak Djokovic győzte le. Az idei tornán hat mérkőzés alatt mindössze 29 játékot veszített.

Nadal azzal a Wawrinkával játszik vasárnap, aki úgy készül negyedik Grand Slam-döntőjére, hogy az előző hármat megnyerte, köztük 2015-ben a Roland Garrost is.

forrás: MTI

ROLAND GARROS, PÁRIZS (36 000 000 euró, salak)
FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ:
Nadal (spanyol, 4.)–Thiem (osztrák, 6.) 6:3, 6:4, 6:0

KORÁBBAN:
Wawrinka (svájci, 3.)–Murray (brit, 1.) 6:7, 6:3, 5:7, 7:6, 6:1