Connect with us

Federer-Cilic döntő Wimbledonban

ATP

Federer-Cilic döntő Wimbledonban

Roger Federer legyőzte Tomás Berdychet a wimbledoni tenisztorna férfi egyesének elődöntőjében, így a 18-szoros Grand Slam-győztes svájci lesz a Sam Querreyt verő horvát Marin Cilic ellenfele a vasárnapi fináléban.

A hetedik helyen kiemelt horvát játékos az első pénteki elődöntőben négy játszmában, 2 óra 56 perc alatt győzte le az amerikai Sam Querrey-t. A 28 éves teniszező pályafutása második Grand Slam-döntőjére készülhet, az eddigi egyetlent, 2010-ben a US Openen megnyerte. Cilic ellenfele a fináléban a Roger Federer-Thomas Berdych-párharc győztese lesz.

A másik ágon a hétszeres bajnok Roger Federer harcolta ki a döntős szereplést, miután 2 óra 18 perc alatt búcsúztatta a cseh Tomas Berdychet.

A 18-szoros Grand Slam-győztes, a mostani viadalon 3. helyen kiemelt svájci az első két szettet rövidítésben nyerte, a harmadik játszmában már kevésbé volt szoros a végjáték. A 35 esztendős volt világelső 11. alkalommal vívhat döntőt Wimbledonban. A 2010-es itteni tornán finalista, ezúttal 11.-ként rangsorolt Berdych ellen a győzelmi mérlege az újabb diadallal 19-6-ra módosult.

A 36. születésnapját augusztus elején ünneplő Federer 11. alkalommal játszhat a füves pályás világbajnokságnak számító tenisztorna fináléjában, s hét alkalommal diadalmaskodott (utoljára 2012-ben). Az idén két Grand Slam viadalon indult: Ausztráliában nem talált legyőzőre, s a mostani wimbledoni versenyen is hat győztes mérkőzést vívott eddig. Minden Grand Slam-tornát figyelembe véve a 29. fináléja következik (18 győzelem, 10 vereség eddig).

Ha a vasárnapi finálét Federer nyeri meg, akkor a nyolcadik sikerével már egyedüliként vezetné a vonatkozó örökrangsort az open era és az amatőr korszak egyesített statisztikáját tekintve. Az amerikai Pete Samprasnak és a brit William Renshawnak van még hét győzelme.

A 28 esztendős horvát Marin Cilic karrierje második Grand Slam-torna-döntőjére készülhet, 2014-ben Roger Federert legyőzve jutott be a US Open fináléjába (ahol aztán a trófeát is elhódította) – most a svájcival ismét összecsaphat, immár a wimbledoni elsőségért. Federer és Cilic eddig hétszer találkozott, ebből hatszor a svájci, egyszer a horvát diadalmaskodott.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (31 600 000 font, fű)
FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ:
Federer (svájci, 3.)–Berdych (cseh, 11.) 7:6 (7–4), 7:6 (7–4), 6:4
Cilic (horvát, 7.)–Querrey (amerikai, 24.) 6:7 (6–8), 6:4, 7:6 (7–3), 7:5

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top