Connect with us

Murray és Federer győzött

ATP

Murray és Federer győzött

A wimbledoni teniszbajnokság férfi egye versenyében elsőként a horvát Marin Cilic jutott be a negyeddöntőbe, majd követte őt a világelső Andy Murray és a hétszeres bajnok Roger Federer.

A férfiaknál a címvédő Andy Murray három játszmában legyőzte a francia Benoit Paire-t, így sorozatban a tizedik wimbledoni negyeddöntőjére készülhet. A világelső brit az első szettben kétszer is brékhátrányba került, ám játszmalabdákig csak ő jutott el, és a negyedik lehetőségét kihasználva szűk egy óra után megnyerte az első szettet.

Murray egyszer a második játszmában is elveszítette az adogatójátékát, de 5:4-nél, négy bréklabdát hárítva így is kiszerválta a szettet, míg a harmadik felvonásban már csak ő brékelt. Paire-en az sem segített, hogy 50 nyerőt ütött, pontosan kétszer annyit, mint a hazai közönség kedvence.

A kétszeres wimbledoni bajnok szűk két és fél óra játék után jutott be a negyeddöntőbe, amelyben Sam Querreyvel találkozik, aki a negyedik játszma rövidítésében négy meccslabdát puskázott el Kevin Anderson ellen, azonban nem tört meg, hanem behúzta a döntő szettet. Az amerikait illik komolyan vennie Murraynek, hiszen Querrey tavaly a harmadik fordulóban megverte Novak Djokovicsot.

A hétszeres bajnok Roger Federer két nappal ezelőtt 61 nyerőt ütött Mischa Zverev ellen, ezúttal „csupán” 24-et, de így is könnyedén megverte három játszmában az idei Australian Open-elődöntős Grigor Dimitrovot. A 35 éves svájci az első játszmában 4:4-nél vette el a bolgár adogatójátékát, míg a másodikban kétszer is brékelte őt. A harmadik szettben Federer 4:2-nél brékelőnyben vezetett, ezek után Dimitrov még egyenlített, ám utána azonnal elveszítette a szervagémjét, és innen már nem volt számára visszaút.

Federer 1 óra 37 perc alatt befejezte a mérkőzést, és készülhet pályafutása 50. Grand Slam-negyeddöntőjére, amelyet Milos Raoniccsal vív, akitől tavaly öt szettben kikapott az elődöntőben. A kanadai 61 nyerőt ütve, döntő játszmában győzte le a német Alexander Zverevet.

 

forrás: nemzetisport.hu

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (31 600 000 font, fű)
FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ:
Murray (brit, 1.)–Paire (francia) 7:6, 6:4, 6:4
Querrey (amerikai, 24.)–Anderson (dél-afrikai) 5:7, 7:6, 6:3, 6:7, 6:3
Cilic (horvát, 7.)–Bautista (spanyol, 18.) 6:2, 6:2, 6:2
Raonic (kanadai, 6.)–A. Zverev (német, 10.) 4:6, 7:5, 4:6, 7:5, 6:1
Federer (svájci, 3.)–Dimitrov (bolgár, 13.) 6:4, 6:2, 6:4
Berdych (cseh, 11.)–Thiem (osztrák, 8.) 6:3, 6:7, 6:3, 3:6, 6:3

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top