Connect with us

Federer drámai, ötszettes csatát nyert

ATP

Federer drámai, ötszettes csatát nyert

Roger Federernek ötjátszmás mérkőzést kellett vívnia magyar idő szerint szerdára virradóra, hogy legyőzze a 19 éves amerikai Frances Tiafoe-t az amerikai nemzetközi teniszbajnokság (US Open) 1. fordulójában.

Roger Federer az első játékban elveszítette adogatását, amire rá is ment az első játszma. A másodikban egy brékkel megugrott 3:1-re, és mivel a következő tíz játékból kilencet behúzott, úgy tűnt, a vártnál csak egy picivel nehezebben nyeri meg a meccset.

Sokkal nehezebben ment… Az utóbbi hetekben hátfájdalmak miatt pihenőre kényszerülő Federer játéka hullámzóvá vált, és a közönség rendkívül lelkes támogatását élvező fiatal amerikai 23 perc alatt, remek tenisszel, 6:1-gyel behúzta a negyedik játszmát.

Az utolsó szett sem volt gyerekjáték a svájci számára – 5:3-nál megint elveszítette az adogatását, végül brékkel tette ki a pontot a 2 óra 40 perces csata végére –, de csak-csak sikerült 17–0-ra javítania első fordulós US Open-mérlegét.

Igaz, ötjátszmás kezdésre korábban csak egyszer kényszerült: még az első alkalommal, 2000-ben, a holland Peter Wessels ellen, aki vezetett ellene a döntő szettben, de bokasérülés miatt kénytelen volt feladni a meccset.

Mint beszámoltunk róla, az esős időjárás miatt meglehetősen foghíjas maradt a keddi program: férfi egyesben csupán további egy, a nőknél hét mérkőzést tudtak befejezni.

US OPEN, NEW YORK (50 400 000 dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, 1. FORDULÓ:
Federer (svájci, 3.)–Tiafoe (amerikai) 4:6, 6:2, 6:1, 1:6, 6:4

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top