Tenisz Blog

Piros Zsombor Európa-bajnok!

Egyéni Európa-bajnoki címet nyert Piros Zsombor az U18-asok között. Ez korábban egyetlen magyar fiúnak sem sikerült.
Másodszor sikerült idén Piros Zsombornak olyan eredményt elérnie, amit fiatal magyar teniszezőnek eddig nem. Az év elején egyéniben megnyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokság junior tornáját, vasárnap pedig egyéni Európa-bajnok lett a 18 év alattiak között.

A Magyar Teniszszövetség közlése szerint Piros a svájci Klostersben megrendezett salakpályás tornán aratott győzelmet, Marozsán Fábiánnal párosban pedig bronzérmes lett.

A magyar teniszező második kiemeltként versenyzett az Eb-n, ahol szettet sem veszítve diadalmaskodott. A döntőben pedig az első helyen kiemelt Moutet-val találkozott, akit az Ausztrál Open elődöntőjében is legyőzött.

A balkezes francia ezúttal is megnehezítette a magyar játékos dolgát, legyőznie azonban nem sikerült. Piros 6:4, 7:5-re nyert, és olyan nagyságok nyomdokaiba lépett, mint Ivan Lendl, Mats Wilander, Albert Costa, Carlos Moya vagy Robin Söderling.

U18-as Eb-n nyertek már magyar teniszezők, de csak lányok. Mandula Petra 1996-ban, Szávay Ágnes 2005-ben, Bondár Anna pedig 2015-ben győzött. A fiúk között eddig a legjobb helyezést Fucsovics Márton érte el 2009-ben, ő kikapott a döntőben.

forrás: HVG