Tenisz Blog

Babos egyesben is elődöntős Taskentben

Babos Tímea újabb magabiztos győzelemmel bejutott az elődöntőbe a 250 ezer dollár (58 millió forint) összdíjazású taskenti keménypályás női tenisztornán.

Babos Tímea a mérkőzés elején repülőrajtot vett, az első négy játékban összesen három pontot engedett Vögelének, és 4:0-ra elhúzott. A WTA-rangsorban 196. svájci ezt követően egy adogatójátékát visszavette, de 27 perc alatt így is a magyar lány nyerte meg az első játszmát. A második szettet Babos két brékkel kezdte (3:0), ezek után ismét belefért, hogy egyszer elveszítse a szervagémjét (6:4).
Babos a 63 perces meccsen 32 nyerőt és 20 ki nem kényszerített hibát ütött, ezekből a számokból látszik, hogy agresszívan játszott. Vögele a 10 fogadhatatlan ütése mellett 14-szer rontott.

A magyar teniszező az elődöntőben a világranglista 119. helyén álló fehérorosz Arina Szabalenkával csap össze, akivel korábban még nem játszott.

Babos párosban a cseh Andrea Hlavácková oldalán az Irina Hromacseva, Ipek Soylu orosz, török duóval találkozik a döntőbe jutásért, a tervek szerint ezt a meccset is csütörtökön rendezik.

forrás: nemzetisport.hu

TASKENT, WTA-TORNA (250 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, NEGYEDDÖNTŐ:
Babos (magyar, 2.)–Vögele (svájci) 6:3, 6:4