Connect with us

Babos kikapott a taskenti döntőben

Egyéni

Babos kikapott a taskenti döntőben

Babos Tímea két szettben kikapott szombaton a 250 ezer dollár (58 millió forint) összdíjazású taskenti keménypályás női tenisztorna döntőjében.

A verseny második kiemeltje – aki a világranglista 52. helyén áll – az ukrán Katerina Bondarenkóval (133.) csapott össze, akivel 1-1-re állt a különmérlege. Mindketten hozták 3:3-ig az adogatásukat, ám ekkor a magyar elbizonytalanodott, 31 éves riválisa pedig 5:3-nál megerősítette brékelőnyét, majd kiszerválta a 40 perces első szettet.

A második szett ott folytatódott, ahol az első abbamaradt: Babos két brékkel 3:0-ás hátrányba került, és ezután elvette ugyan ellenfele adogatását, de rögtön el is bukta a sajátját. Egyre többet rontott, edzőjével, Thomas Drouet-val is hiába konzultált, Bondarenkónak nemsokára labdája volt az 5:1-hez. Ez azonban nem következett be, a soproni teniszező újra megrázta magát, és 4:3-ra felzárkózott. Az ukrán hozta a szerváját, majd meccslabdához jutott, de Babos egy remek adogatással hárította. Bondarenko a saját szervájánál már nem remegett meg, 1 óra 27 perc alatt megnyerte a finálét, és 2008-as birminghami sikere után második WTA-versenyén diadalmaskodott.

A 24 éves Babos két hete, Québecben is döntős volt, és idén már harmadik alkalommal játszott tornagyőzelemért, ezek közül februárban, Budapesten győzött a fináléban.

forrás: MTI

TASKENT, WTA-TORNA (250 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ:
Bondarenko (ukrán)–Babos (magyar, 2.) 6:4, 6:4

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéni

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top