Tenisz Blog

Del Potro kiütötte Federert!

Juan Martín Del Potro négy szettben legyőzte Roger Federert az amerikai nemzetközi tenisztorna negyeddöntőjében, így elmarad a várva várt Nadal-Federer álommérkőzés a legjobb négy között.

A 2009-ben győztes argentin játékos a Thiem elleni ötszettes mérkőzés után kevesen gondolták, hogy az egész évben remek formában lévő Federer ellen ő az esélyes, bár az egyetlen Grand Slam győzelmét éppen a svájci ellen szerezte meg Del Potro ugyan ebben a stadionban. Hiába volt 8 évvel ezelőtt, hiába volt azóta több műtéte a “horihorgas” teniszezőnek ő erre a győzelemre nagyon is jól emlékezett és ennek megfelelően behúzta az első játszmát.

A folytatás viszont a svájci fölényét hozta: egy korai bréket megtartva 6:3-mal egyenlített.

A harmadik játszmában úgy tűnt, hogy az argentin 4:1-es előnyénél eldől a szett, ám felettébb izgalmas lett, miután Del Potro elkezdett hibázni és a svájci ezt kihasználva egyenlíteni tudott, sőt a rövidítésben vezetett is. Ekkor azonban Del Potro varázsolt és megnyerte a játszmát.

A negyedik szett kiegyenlített játékot hozott, de Del Potro brékelni tudott és előnyét megtartva megnyerte a mérkőzést.

Az argentin teniszező kedvenc versenyén már a négy között van, ahol a döntőbe jutásért a kiváló formában lévő Rafael Nadallal játszik majd.

A másik ágon a spanyol Pablo Carreno Busta és a dél-afrikai Kevin Anderson találkozik a finálé jogáért.

US OPEN, NEW YORK (50 400 000 dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ:
Del Potro (argentin, 24.)–Federer (svájci, 3.) 7:5, 3:6, 7:6, 6:4