Tenisz Blog

Babos tornagyőztes párosban!

Babos Tímea Andrea Hlavackovával az oldalán megnyerte a páros döntőt a 250 ezer dollár (58 millió forint) összdíjazású taskenti keménypályás női tenisztornán.

A magyar játékos kevéssel azután aratott győzelmet cseh partnerével szombaton a japán Hibino Nao és a grúz Okszana Kalasnyikova felett, hogy egyéniben elveszítette a döntőt az ukrán Katerina Bondarenkóval szemben.

„Sajnálom ezt a mérkőzést, mert nagyon jó esély volt! Túlságosan izgultam…” – nyilatkozta Babos Tímea saját honlapján. A játékos elárulta, hogy „fáj a szíve és szomorú”, de a vereségtől függetlenül szép eredménynek tartja, hogy döntőt játszhatott egyesben. „Holnap már biztosan jobban érzem majd magam. Annak örülhetek, hogy újabb versenyt nyertünk párosban. Ez volt a célunk, amelyet sikerült teljesítenünk” – tette hozzá Babos.

Az elsőként kiemelt Babosék a nyitószettben 5:5-nél elvették az ellenfél adogatójátékát, és saját szervájukat hozva 44 perc alatt győztek az első játszmában 7:5-re. A másodikban 1:1-nél brékelt a magyar-cseh páros, és előnyét végig megtartva nyerte 6:4-re a második játszmát, ezzel pedig összesen 78 perc alatt a döntőt.

forrás: MTI

TASKENT, WTA-TORNA (250 000 dollár, kemény pálya)
PÁROS, DÖNTŐ:
Babos, Hlavácková (magyar, cseh, 1.)–Hibino, Kalasnyikova (japán, grúz, 2.) 7:5, 6:4