Tenisz Blog

Babosék kikaptak Hingiséktől a pekingi döntőben

Babos Tímea a cseh Andrea Hlaváckovával az oldalán két szettben vereséget szenvedett a pekingi kemény pályás WTA-torna párosversenyének döntőében az első helyen kiemelt Csan Jüng-csan, Martina Hingis tajvani, svájci párostól.

A Babos, Hlavácková kettős a pekingi torna elődöntőjében szuper tie-breakben már legyőzött egy nálánál magasabban jegyezett párost, a tornán 2. helyen kiemelt Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina orosz duót, de a döntőben az újabb bravúr már nem sikerült.

Az első helyen kiemelt, idén US Open-győztes Csan Jüng-csan, Martina Hingis kettős az első szettet simán, 6:1-re megnyerte, de a 2. játszmában is hatékonyabban teniszezett Baboséknál. A 2. szettben 3:3-nál brékeltek Hingisék, aminek köszönhetően 6:4-gyel behúzták azt a szettet, és ezzel együtt a mérkőzést is.

Vagyis Babos kapcsán is megállapíthatjuk, amit tegnap Bázelben, a labdarúgó-válogatott vb-selejtezőjén – a svájciak ellen (legalábbis ezen a hétvégén) nem megy…

„Sajnos ma nem úgy játszottam, ahogyan szerettem volna. Most ez így sikerült… Nagyon kellemetlen stílusú ellenfelünk volt, nem volt könnyű ellenük játszani. A döntőnek azért örülök. Az előző mérkőzéseken jól játszottunk, nekem is nagyon jól ment ezen a héten. Ez egy nagy verseny, jó felkészülés volt Szingapúrra. Ráadásul a világbajnoki szereplésünket ezen a héten tettük biztossá, természetesen ennek is nagyon örülök. Most már várom a hongkongi egyéni versenyemet, ott sincs könnyű sorsolásom” – nyilatkozta Babos Tímea a saját hivatalos honlapján.

PEKING, WTA-TORNA (6 381 679 dollár, kemény pálya)
PÁROS, DÖNTŐ:
Csan Jüng-csan, Martina Hingis (tajvani, svájci)–Babos, Hlavácková (magyar, cseh, 4.) 6:1, 6:4