Connect with us

Fucsovics majdnem elsírta magát

Egyéb hír

Fucsovics majdnem elsírta magát

Fantasztikusan játszott mégis kiesett Fucsovics Márton a bázeli keménypályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében.

A mérkőzés után pedig a sport televíziónak nyilatkozott.

„Vegyes érzések keringenek bennem – értékelt a Sport Televíziónak Fucsovics Márton. – Büszke vagyok magamra, hogy ilyen jól le tudtam játszani a meccset, de sajnálom, hogy bár közel volt, mégsem sikerült a győzelem. Cilic nyerte meg magának ezt a mérkőzést. Edzőktől, biztonsági őröktől, játékosoktól kaptam gratulációt, nagyon szép meccs volt. Már biztosan főtáblán leszek a jövő évi Australian Openen. Lehet, hogy az idén már nem is játszom versenyt, ezzel a jó szájízzel búcsúzom az esztendőtől. Jövőre valószínűleg az indiai 250-es ATP-tornán kezdem újra a szereplést.”

A legjobb magyar férfi teniszezőnk Facebook oldalán osztotta meg érzéseit a szurkolóival:

„Hogy mi az első, amit most érzek ennek a meccsnek a kapcsán? Az, hogy fáradt vagyok… Meg persze büszke, hogy életem első top tízes – ami egyből top ötös volt – ellenfelével szemben ilyen meccset játszottam, ilyen teniszt tudtam bemutatni. És van egy kis hiányérzet bennem, mert volt olyan szituáció is, amikor két labdára voltam a győzelemtől, az elődöntőtől.

A második szettől kezdve gyakorlatilag telt ház volt, a közönség pedig nekem szurkolt. Sok erőt adott, és nem adtam fel, amikor a második szettben kétszer, majd a harmadikban kettős brékhátrányba kerültem. Edzőm, Sávolt Attila azért dicsért meg a leginkább, hogy a második és harmadik szettben háromszor, illetve kétszer vettem el a kétszáz felett szerváló Cilic adogatását. Ő mondta azt, hogy látta a horvát arcán a pánikot, hogy esetleg kikaphat. Nem ismernek még annyira a topjátékosok, de tudják rólam, egy-egy nagy skalpra azért képes vagyok. Azt hiszem mindenemet ott hagytam a pályán, a közönség űzött-hajtott, a végén pedig felállva megtapsoltak. Sosem volt még ilyenben részem, őszintén mondom, hogy majdnem elsírtam magam.

Mindenki gratulál, a biztonsági őröktől kezdve a riválisokon át az éppen most velem szembe jövő Jonas Björkmanig, Cilic edzőjéig. Nagyon sok erőt ad a folytatáshoz ez a verseny, ez a meccs.
Nagyon örülök, hogy ennyire beérett a munka, amit Sávolt Attilával végeztem el. Remek párost alkotunk, sokat köszönhetek neki. Amikor korholni kell, akkor korhol, ha dicsérni, akkor dicsér. És bár most kikaptam, talán nem kapok a fejemre.

Elképzelhető, hogy az idén már nem versenyzek, a ranglistám nem nagyon fog változni, ott leszek az Australian Open főtábláján, a következő cél a jövő évi első Grand Slam-verseny.
Köszönöm a szurkolást, eljutott hozzám az otthoniak szeretete.”

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top