Tenisz Blog

A volt világelső kiesett a Bajnokok Tornáján

A múlt év végén még világelső Angelique Kerber két vereséggel kiesett a női teniszezők évzáró versenyén, a Bajnokok Tornáján a kínai Csuhajban.

A világranglista 19. helyére csúszó német játékos – aki 2016-ban két Grand Slam-tornát nyert – az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova után csütörtökön az ausztrál Ashleigh Bartytól is kikapott.

A C-csoportban a lett Anastasija Sevastova a második mérkőzését is megnyerte, ezzel Bartyhoz hasonlóan biztossá tette továbbjutását az elődöntőbe. Bejutott a legjobb négy közé az amerikai CoCo Vandeweghe is, aki a kínai Peng Suaj és az orosz Jelena Vesznyina egymás elleni meccsétől függetlenül az élen végez a B jelű hármasban.

Babos Tímea régi-új francia párospartnere második mérkőzésén két szettben kapott ki Julia Görgestől. A német játékos CoCo Vandeweghe (amerikai, 2.), Ashleigh Barty (ausztrál, 9.) és Anastasija Sevastova (lett, 5.) után utolsóként csatlakozott az elődöntős mezőnyhöz.

A legjobb négy között Vandeweghe Bartyval, Görges Sevastovával csap össze.

A Bajnokok Tornáján négy háromfős csoportban zajlanak a küzdelmek, az első helyezettek jutnak az elődöntőbe. A 12 fős versenyen a szingapúri WTA-világbajnokságról lemaradt játékosok szerepelnek, a mezőny tagjai összesen 11 tornát nyertek meg az idén.

forrás: MTI

CSUHAJ, WTA-TORNA (2 280 935 dollár, kemény pálya)
A-csoport
Julia Görges (német, 7.)–Kristina Mladenovic (francia, 1.) 6:2, 7:6 (7–4)
A végeredmény: 1. (és továbbjutott) Julia Görges 2 győzelem/0 vereség (4–0), 2. Magdaléna Rybáriková (szlovák, 10.) 1/1 (2–3), 3. Kristina Mladenovic 0/2 (1–4)
B-csoport
Peng Su-aj (kínai, 12.)–Jelena Vesznyina (orosz, 6.) 6:2, 1:0-nál Vesznyina feladta
A végeredmény: 1. (és továbbjutott) Vandeweghe 2/0 (4–1), 2. Peng Su-aj 1/1 (2–2), 3. Jelena Vesznyina 0/2 (0–3)
C-csoport:
Barbora Strycova (cseh, 11.)–Sloane Stephens (amerikai, 3.) 5:0-nál Stephens feladta
A végeredmény: 1. (és továbbjutott) Anastasija Sevastova (lett, 5.) 2 győzelem/0 vereség, 2. Strycova 1/1, 3. Stephens 0/2