Tenisz Blog

Dimitrov a világbajnok!

A bolgár Grigor Dimitrov három játszmában legyőzte a belga David Goffint a londoni ATP-vb döntőjében, ezzel elkönyvelte idei negyedik, összességében a nyolcadik tornagyőzelmét, valamint az első világbajnoki címét!

A döntő előtt Dimitrov mellett szólt, hogy négy nappal ezelőtt a csoportküzdelmek során 6:0, 6:2-re kiütötte Goffint, aki viszont abban bízhatott, hogy ha a héten meg tudta verni Rafael Nadalt és Roger Federert – valamint Dominic Thiemet –, akkor miért ne sikerülhetne legyőzni második nekifutásra Dimitrovot is.

A londoni O2 Arénában rendezett torna döntője három brékkel kezdődött, majd miután a bolgár másodszor is felállt brékhátrányból, 6:5-nél fogadóként kihasználta az ötödik játszmalabdáját (7:5). A második szettben egy brék döntött, Goffin 3:3-nál elvette Dimitrov adogatását, aztán 5:4-nél semmire hozta a szerváját (6:4).

A harmadik játszma első játékában az idei Australian Openen elődöntős Dimitrov négy bréklabdát hárított, 3:2-nél pedig elvette a belga adogatását. A bolgár 5:2-nél fogadóként negyven semmire vezetett, de Goffin hárította mindhárom meccslabdát és megfordította a játékot. Dimitrov ezt követően a mérkőzésért szervált, 40:15-nél hosszút ütött, a következő pontnál azonban a belga a hálónál rontott, így két és fél óra játék után Dimitrov megnyerte a találkozót, és hibátlan teljesítménnyel, öt győzelemmel világbajnok lett (6:3).

forrás: nemzetisport.hu

BARCLAYS ATP WORLD TOUR FINALS, LONDON (8 000 000 dollár, kemény pálya)
DÖNTŐ:
Grigor Dimitrov (bolgár, 6.)–David Goffin (belga, 7.) 7:5, 4:6, 6:3