Tenisz Blog

Federer szettelőnyről kapott ki az elődöntőben

David Goffin szetthátrányból fordítva legyőzte a korábbi világelső Roger Federert a londoni ATP-világbajnokság elődöntőjében.

A két játékos eddigi egymás elleni mérlege finoman szólva sem Goffin felé billent: az első szettet megnyerte a 2012-es Roland Garroson, azóta viszont csupán egy játszmára futotta a belga erejéből, és Federer mind a hat meccsen győzött.

Az idén Australian Opent és Wimbledont nyerő, 19-szeres Grand Slam-torna-győztes svájci a világbajnokságon is menetelt, mindhárom csoportmérkőzésén felülkerekedett, Goffin pedig Nadal legyőzése (egyben kiejtése, mivel ezt követően a spanyol visszalépett) után simán kikapott Grigor Dimitrovtól, és csak Dominic Thiem elverésével biztosította a helyét a négy között.

A találkozó az előzményeknek megfelelően Federer fölényével indult, rögvest brékelt a korábbi világelső, majd 3:1-es előnyénél újra elvette a belga adogatását, és simán, 6:2-re hozta az első szettet.

A második elején viszont bealudt, Goffin 3:0-val indított, és bár 4:2-es előnyénél Federernek esélye nyílt visszabrékelni, ezzel nem élt, így a belga egyenlített (6:3).

A döntő felvonásban 1:1 után került előnybe Goffin, majd hárította Federer bréklabdáját a következő játékban, innentől kezdve pedig már egyiküknek sem volt fogadóesélye: nyert a belga (6:4)!

BARCLAYS ATP WORLD TOUR FINALS, LONDON (8 000 000 dollár, kemény pálya)
ELŐDÖNTŐ
David Goffin (belga, 7.)–Roger Federer (svájci, 2.) 2:6, 6:3, 6:4

KÉSŐBB
Grigor Dimitrov (bolgár, 6.)–Jack Sock (amerikai, 8.) 21.00 (Tv: Digi Sport2)
A DÖNTŐBEN
Goffin (belga, 7.)–Dimitrov (bolgár, 6.)/Sock (amerikai, 8.)