Connect with us

Federer teniszezte össze a legtöbb pénzt

Bulvár

Federer teniszezte össze a legtöbb pénzt

Roger Federer már 30 milliárd forintot teniszezett össze pályafutása során.

Miután kedden legyőzte a német Alexander Zverev-et Londonban, Roger Federer lett az a sportoló, aki a legtöbb pénzt kereste karrierje alatt. A svájci zseni lassan húsz éve mutatkozott be a profik között és azóta sikert-sikerre halmoz. Ez idő alatt 95 versenyt nyert meg, köztük 19 grand slam viadallal büszkélkedhet, ami megdönthetetlen rekordnak tűnik a tenisz világában. A Forbes magazin számításai szerint a 36 éves Federer az évek során egészen pontosan 110,235,682 millió dollárt nyert, ez pedig nem kevesebb mint 30 milliárd (!) forintnak felel meg.

Így pedig már ő a világ valaha élt legszorgalmasabb sportolója, hiszen megelőzte az ebben a kategóriában évek óta vastagon vezető, Tiger Woods-ot. A mostanában inkább botrányai miatt emlegetett golfozó eddig 110,061,012 millió dollár pénzjutalomban részesült, ezt ugrotta meg Federer a már említett keddi ATP győzelme után. Kettőjük közül valószínűleg a svájci gyűjtögethet még egy kis zsebpénzt magának, hiszen hosszú pályafutása egyik legjobb szezonját produkálta idén, míg a Woods 2009 óta nem ért el különösebben nagy sikert, ha csak a pletykalapok címlapja nem számít annak.

Fontos megjegyezni, hogy a különböző reklám, és szponzorációs pénzeket nem számították bele a keresetébe; ezt az elképesztő összeget tényleg csak a teniszezéssel ütögette össze.

Kommentek

Több innen: Bulvár

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top