Tenisz Blog
A nap híre

Csung Hjon elődöntős Melbourne-ben

Az Alexander Zverevet és Novak Djokovicsot is kiejtő dél-koreai Csung Hjon 6:4, 7:6, 6:3-ra megverte az amerikai Tennys Sandgrent az ausztrál nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében. 

A férfiaknál a negyeddöntőben akár Dominic Thiem vagy Stan Wawrinka is összecsaphatott volna Novak Djokoviccsal vagy Alexander Zverevvel, ehelyett a junior-világbajnok Csung Hjon találkozott az első Australian Openjén szereplő Tennys Sandgrennel. Az első játszmát a dél-koreai egy bréknek köszönhetően 6:4-re megnyerte, majd a második elején is lépéselőnybe került (2:0), ám az amerikai fordított, és 5:3-nál a játszmáért adogatott. Csung Hjon egyenlített, aztán 7–5-re megnyerte a rövidítést (7:6).

A harmadik szettben 2:1-nél az ázsiai teniszező az ötödik bréklabdáját kihasználta, majd 5:3-nál kiszerválta a meccset. Bár ez nem ment könnyen, mert Sandgren 40:0 után hárított három mérkőzéslabdát, sőt két fogadóelőnye is volt, de Csung összességében a hatodik meccslabdájával 2 óra 28 perc elteltével lezárta a találkozót (6:3).

„Azt hiszem, mindenki az Australian Opent nézi, mert történelmet írtunk Dél-Koreában” – mondta a meccs után Csung, aki hazája első Grand Slam-elődöntőse. A világranglistán (most még) 58. dél-koreai játékos a legalacsonyabban rangsorolt elődöntős Melbourne-ben 2004 óta, amikor Marat Szafin 86.-ként jutott el a döntőig.

Az Australian Openen legutóbb 1999-ben fordult elő, hogy legalább két nem kiemelt játékos is bejutott a legjobb négy közé. Mint ismert, Csung mellett a brit Kyle Edmund is talpon van még.

A tavalyi U21-es világbajnokság győztes Csung a legjobb négy között Tomás Berdychhel vagy Roger Federerrel találkozik.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (55 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ:
Csung Hjon (dél-koreai)–Sandgren (amerikai) 6:4, 7:6, 6:3

Hirdetés