Connect with us

Fucsovics is továbbjutott Melbourne-ben

ATP

Fucsovics is továbbjutott Melbourne-ben

Fucsovics Márton is továbbjutott a 2. fordulóba az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon (Australian Open), miután kedden 6:2, 6:3, 4:6, 7:5-re nyert a moldovai Radu Albot ellen. 

Visszatért a nyár Melbourne-be, de még nem az embertelen hőség, úgyhogy Fucsovics Márton igazán kellemes környezetben győzte le a moldovai Radu Albotot – de hatalmas küzdelemben.

Pedig akárcsak egy nappal korábban Babos Tímea, ő is telt ház előtt játszhatott, igaz, ez jelen esetben néhány száz nézőt jelentett, hiszen ezt a meccset a 10-es pályára tették. Ám így legalább tökéletesen hallhatóak voltak a magyar nyelvű buzdítások, amelyek nyomán az eredmény is szépen alakult.

Habár a legelső játékot Albot semmire nyerte, 1:1 után Fucsovics máris brékelt egyet, szépen, stabilan játszott tovább, tehát megdolgozott azért, hogy ellenfele a hibázgatásaival még előrébb tolja: a moldovai 5:2-nél már elkezdett önmagával veszekedni, mire 6:2-vel véget is ért az első játszma.

Sok változást a második sem hozott, hacsak nem annyiban, hogy Albot immár a kispadjának mondogatta, hogy „Pedig nem is igazán hibáztam eddig”, ami természetesen nem fedte a valóságot, és annyit sikerült elérnie vele, hogy az edzője jobb lábmunkára és nagyobb agresszivitásra, célratörőbb teniszre utasítsa. Hát, nem igazán sikerült, mert habár 2:1-nél Fucsovics kicsit kiesett a ritmusából, és elveszítette az adogatását, a következő gémre összeszedte magát, egy-két kellően hosszú labdával megmozgatta riválisát, és nyomban visszabrékelt.

Sőt 4:2-nél még egyet brékelt, amit 5:2-nél Albot visszavett, de azért a második szett is véget ért 6:3-mal, miután Fucsovics két-három kiemelkedő keresztfonákkal is megkínálta az egyre szárnyaszegettebb ellenfelét.

Ugyanez ment a harmadik játszma elején is, Fucsovics korán brékelt egyet, így szempillantás alatt 3:0-nál jártunk.

Na de ekkor történt valami.

Például, hogy a következő 9 gémből Fucsovics csak egyet nyert meg.

Az történt, hogy a harmadik felvonásban 3:2-nél Albot adogatott, de Fucsovics jutott bréklabdához, mire a moldovai utolsó bűnbakként megtalálta a napsütést, és dühösen napszemüveget kért az edzőjétől. Ezután még gyorsan ütött egy kettős hibát, ám összességében jót tett neki a fényvédelem, mert jelentősen feljavult a játéka, miközben a magyar fiúé leromlott. A szél csinált neki egy kettős hibát is, úgyhogy ez a szett 4:6-tal el is ment.

…és ahogy korábban Fucsovics megülte a maga hullámait, úgy immár Albot is, mert a negyedik játszma elején rögtön brékelt, majd hozta az adogatójátékát is, amitől úgy tűnt: már a moldovai irányítja a meccset. Ezt látszott alátámasztani, hogy Fucsovics is belekötött a körülményekbe, a szélbe, a vonal- és vezetőbíróba, önmagába – ám végül kimászott ebből a gödörből, és ez lett a sikere kulcsa.

Mert a negyedik játszmában 3:4-nél végre-valahára ismét brékelt, amitől természetesen elillant Albot délibábos önbizalma is, úgyhogy az utolsó adogatójátékát is Fucsovicsnak adta, aki így végül négy szettben, 6:2, 6:3, 4:6, 7:5-re nyert, és jutott a második fordulóba.

forrás: nemzetisport.hu

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (55 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, 1. FORDULÓ:
Fucsovics Márton–Radu Albot (moldovai) 6:2, 6:3, 4:6, 7:5

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top