Connect with us

Fucsovics kiejtette a 13. kiemelt Querreyt!

ATP

Fucsovics kiejtette a 13. kiemelt Querreyt!

Káprázatosan kezdődött a csütörtök az Australian Openen: Fucsovics Márton négy játszmában, 6:4, 7:6, 4:6, 6:2-re legyőzte a 13. kiemelt amerikai Sam Querreyt és bejutott a férfi egyes 3. fordulójába!

Miután a szerda estét a 3-as pályán fejeztük be Babos Tímeával, a csütörtököt a 3-as pályán kezdtük Fucsovics Mártonnal, aki az amerikai Sam Querrey ellen lépett pályára a férfi egyes 2. fordulójában.

A világranglistán és a melbourne-i kiemelési listán is 13. amerikai a majd’ kétméteres termetének megfelelően kiváló szerváló, amit most is ékesen bizonyított, a nyitásai után pedig két-három ütéssel be is fejezte a labdameneteket, így kevésre nyerte az összes játékát – kivéve, amikor 3:3 után Fucsovics a legelső bréklabdáját kihasználva elvette tőle!

Ráadásul utána hozta a sajátját is, amivel 5:3-ra vezetett, az utolsó gémben pedig olykor már tanítani valóan küldözgette Querrey-t egyik sarokból a másikba, úgyhogy 6:4-gyel be is húzta az első szettet!

A második legelején is akadt két bréklabdája, amiket Querrey hárított, a saját negyedik bréklabdáját viszont kihasználta, és mivel a szélsebes első szerváiból is egyre több jött át a célterületre, elhúzott 3:0-ra. Ezzel a különbséggel haladtunk tovább, ám 5:3-nál jött a fordulat: Fucsovics egy-két parádés ütéssel 15-re vette el Querrey adogatását, majd ellenfele fegyverével kiszerválta az amerikait, és 5:5-nél utolérte!

Mindez cseppet sem volt érdemtelen, ekkortájt az összes statisztikai mutatóban legalább egyenlőre álltak a felek, és az egyenrangúságukat az is tükrözte, hogy Fucsovics egy ízben szükségből láb között adott vissza egy labdát, és meg is nyerte a pontot.

Ettől persze még 5:6-nál a játszmában maradásért kellett adogatnia, de sikerrel tette, úgyhogy jöhetett a rövidítés, amelyben egy minibréket ugyan visszavett Querrey, de Fucsovics ekkorra már a zónába került, és 8–6-tal megnyerte a tie-breaket, vele 7:6-ra a második szettet, és másfél óra után kétjátszmányi előnybe került a nála 67 világranglista-hellyel feljebb sorolt ellenfelével szemben!

…aki persze nem véletlenül áll a 13. pozícióban: a harmadik legelején is brékelt, majd hozta a saját adogatását, és a másodikját is megvédte, azaz 3:1-re vezetett. Ám közben látszódott, hogy az idegei nincsenek kötélből: a tie-break óta morgott, az új labdákból egyet azonnal kivetetett, az egyik szervája előtt a felesleges labdát szinte átpattintotta a nézőtérre, a törölközőjét pedig már csak odavetette a sarokba, noha az elején még poénkodva a háta mögött ejtette a labdaszedő tenyerébe. Minderre tett rá egy lapáttal Fucsovics, aki az egyik necces, de udvarba érkező szerváját challengelte, tovább rojtozva azokat az idegeket, hátha még jól jön később. Mert volt később, Querrey ugyanis végigvitte az előnyét, behúzta a harmadik szettet, így ráfordulhattunk a negyedikre.

Az viszonylag békésen kezdődött, na de 2:1-nél Fucsovics öt labdából megcsinálta az újabb brékjét, amire egészen csodálatos, semmire nyert saját adogatójátékot pakolt rá, és már 4:1-re vezetett! Nyilván a magyar szurkolótábor tombolt, az amerikaiaktól viszont egy „Sam, mehetsz haza!” érkezett…

…és ha nem párosozna, akkor tényleg mehetne, mivel Fucsovics a maga fantasztikus színvonalán fejezte be a meccset, a harmadik mérkőzéslabdáját kihasználva 6:4, 7:6, 4:6, 6:2-nél tett pontot a 2 óra 45 perces csata végére!

A 3. fordulóban pedig az argentin Nicolás Kicker ellen folytathatja, akivel egyetlenegy közös emlékük van, de az friss: idén újév napján az indiai Púnában Fucsovics 6:0, 6:3-ra verte el…

forrás: nemzetisport.hu

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (55 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, 2. FORDULÓ:
Fucsovics Márton–Querrey (amerikai, 13.) 6:4, 7:6, 4:6, 6:2

Kommentek

Több innen: ATP

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top