Tenisz Blog

Fucsovicsot megállította Paire

Fucsovics Márton a második fordulóban kiesett az indiai Púnában zajló, 501 ezer dollár összdíjazású férfi tenisztornán. Ellenfele a negyedik helyen kiemelt francia, Benoit Paire volt.

A világranglista 85. helyén álló magyar játékos – aki a nyitókörben az argentin Nicolas Kickert (95.) búcsúztatta – szerdán a negyedik kiemelt francia Benoit Paire-rel csapott össze. Előzőleg egyszer találkoztak egymással: tavaly áprilisban, a franciaországi Sophia Antipolisban rendezett challenger-torna negyeddöntőjében Paire két szettben győzött.

Második meccsükön a magyar Davis Kupa-csapat vezére 3:2-nél elvette ellenfele adogatását, az ATP-rangsor 41. helyezettje azonban 4:4-nél utolérte őt, majd egy újabb brékkel szettelőnybe került. A folytatásban a 25 éves Fucsovics kétszer is elvette Paire szerváját, de a francia rendre kiegyenlített, így jöhetett a rövidítés, melyben a kevesebbet rontó magyar bizonyult jobbnak.

A döntő szett kiegyenlített küzdelmet hozott, Fucsovics remekül állta a sarat az ATP-rangsor 18. helyén is megfordult Paire ellen, majd 5:4-nél három meccslabdához jutott. Ezeket riválisa kétséges – és a magyar által vitatott – adogatásokkal hárította, aztán 6:5-nél nem tudta kiszerválni a mérkőzést, pedig két labdája is volt hozzá. A találkozót lezáró tie-breakben már két fáradt játékos szállt szembe egymással, Fucsovics további két meccslabdát elpuskázott, ellenfele azonban a harmadikját már kihasználta, így 3 óra 4 perc elteltével ő ünnepelhetett.

A púnai torna először szerepel az ATP-versenynaptárban.

forrás: MTI

nyolcaddöntő:

Benoit Paire (francia, 4.)-Fucsovics Márton 6:4, 6:7 (4-7), 7:6 (8-4)