Connect with us

Halep–Wozniacki döntő lesz a nőknél

Egyéni

Halep–Wozniacki döntő lesz a nőknél

Az Australian Open női egyese a papírforma szerint alakul: a 2. kiemelt dán Caroline Wozniacki 6:3, 7:6-ra legyőzte a belga Elise Mertenst, az 1. kiemelt román Simona Halep pedig a 21.-két rangsorolt német Angelique Kerberen küzdötte át magát 6:3, 4:6, 9:7-tel.

Melbourne-ben ritkulnak a mérkőzések, már az összes versenyszámban a végjátékhoz közelednek, női egyesben már a döntősök is megvannak: az 1. kiemelt román Simona Halep és a 2. kiemelt dán Caroline Wozniacki.

Az első Grand Slam-győzelmére hajtó, világranglista-2. Wozniackinak a 2. fordulóban volt a legnehezebb dolga, akkor meccslabdáról jött vissza a horvát Jana Fett ellen, aztán a negyeddöntőben is három játszmára volt szüksége – a korábban Babos Tímea ellen továbbjutó – spanyol Carla Suárez Navarro ellen, egyébként könnyedén vette az akadályokat.

Csütörtökön sem szenvedett sokat: a nem kiemelt, világranglista-37. belga Elise Mertenstől már a második adogatását elvette, és 6:3-mal behúzta az első szettet.

A másodikban Mertens harmadik adogatójátékában brékelt – amit viszont 5:4-nél visszavett tőle a belga. Végül jöhetett a rövidítés, amire Mertensnek elfogyott a puskapora, Wozniacki 7–2-re nyerte meg a tie-breaket, vele a második szettet és vele a meccset, azaz bejutott a fináléba.

„Nagyon sokat jelent ez a továbbjutás – nyilatkozta Wozniacki. – 2011-ben elődöntős voltam ugyanitt, akkor meccslabdáról veszítettem, úgyhogy most igyekeztem higgadt maradni, de amikor a második játszmában elveszítettem az adogatójátékomat, lélekben elkezdtem készülni a harmadik szettre… Ám nemcsak én izgultam ekkor, és sikerült összeszednem magam.”

Wozniacki a döntőben az 1. kiemelt román Simona Haleppel találkozik, ez lesz a 17. alkalom, amikor az első két kiemelt küzd a fináléban.

A világelső Halep fantasztikusan kezdett: az első játszmában 5:0-ra elhúzott, ahonnan ugyan a német 5:3-ra még visszajött, de a román így is befejezte a szettet 6:3-mal.

Kiegyenlítettebben alakult a második felvonás, amelyben Halep 2:1-es vezetésénél jött egy oda-vissza brék, majd 4:4-nél Kerber brékelt újra, úgyhogy ezt a szettet ő nyerte 6:4-re.

A harmadikban nem tudtak elszabadulni egymástól, rögtön az elején, majd 4:3-nál is oda-vissza brékelték egymást, egyébként közbeiktattak néhány látványosan hosszú labdamenetet. Halepnek 5:4-es vezetésekor két brék-, egyben meccslabdája is volt, amiket Kerber nemcsak hárított, de a következő gémben brékelt is, így a saját adogatásakor már neki volt két meccslabdája. Ám ismét hiába, mert az olykor már a hősies és vicces határán egyensúlyozó labdamenetek végén Halep visszabrékelt!

…és mivel a döntő szettben nincs rövidítés, 6:6-ról folytatódott a küzdelem. Ekkor kicsit lehiggadtak a kedélyek, a következő három játékot hozta az adogató. Na de Halep 8:7-es vezetésénél Kerber 0:30-as gödörbe került, amiből természetesen kimászott, ám a román így is meccslabdákhoz jutott, és a másodikat értékesítette is, úgyhogy bejutott pályafutása első Australian Open-fináléjába!

„Elképesztően nehéz volt, remegek! – mondta Halep, aki a 32 között játszott már egy háromjátszmás maratonit, 15:13-ra nyerve annak a döntő szettjét. – Tudtam, hogy most nehéz dolgom lesz, hiszen Kerber nagyon jól mozog a pályán és mindent visszaad. Ez lett a második leghosszabb mérkőzésem a tornán, nagy szükségem volt a közönség támogatására. De majd a döntő után pihenek!”

forrás: nemzetisport.hu

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (55 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ:
Wozniacki (dán, 2.)–Mertens (belga) 6:3, 7:6
Halep (román, 1.)–Kerber (német, 21.) 6:3, 4:6, 9:7

Kommentek

Több innen: Egyéni

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top