Connect with us

Nadal nyert és világelső marad

ATP

Nadal nyert és világelső marad

Az első helyen kiemelt Rafael Nadal a torna során először ugyan játszmát veszített, összeasségében azonban magabiztos győzelmet aratott az argentin Diego Schwartzman ellen, így bejutott a legjobb nyolc közé az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, melyet követően így biztosan marad a férfi rangsor élén.
A spanyol sztárnak alaposan meg kellett küzdenie a remek ütésekkel foloyamatosan támadó argentin riválisa ellen. Schwartzman az elbukott első játszma után a másodikat rövidítésben meg tudta nyerni, a harmadik és negyedik szettben pedig nagyon megizzasztotta a világelsőt, aki azonban türelmesen játszott, s rendre remekül kontrázta meg ellenfel ütéseit. Nadal az elsőhöz hasonlóan 6:3-ra hozta a harmadik és negyedik szettet is, ugynanakkor jól mutatja a meccs színvonalát, hogy az argentin 3 óra 50 perces küzdelem végén „adta csak meg magát”. A meccs leghosszabb adogatójátéka 13 perc 20 másodpercig tartott a negyedik szettben.

„Nagyszerű csata volt egy jó barátom ellen” – mondta Nadal a meccs után. – „Ez volt az első igazán kemény mérkőzésem idén. Egy ilyen összecsapás minden bizonnyal segít nekem. Önbizalmat ad, hogy négy órán keresztül képes voltam nagy intenzitással játszani.”

Nadal a negyeddöntőben a hatodik kiemelt horvát Marin Cilic ellen lép majd pályár, aki szintén nehéz csatán van túl: vasárnap a 10. kiemelt spanyol Pablo Carreno-Bustát győzte le négy játszmában, méghozzá úgy, hogy mind a három győztes játszmáját rövidítésben tudta megnyerni.

A játéknap utolsó férfi nyolcaddöntőjében Grigor Dimitrov magas színvonalú mérkőzésen egy játszmát engedett csak Nick Kyrgiosnak, a hazaiak reménységének tehát nem ez a torna hozza meg az áttörést. A harmadik helyen kiemelt bolgárra a legjobb nyolc között a dél-afrikai születésű, de brit színekben versenyző Kyle Edmund vár, aki Andreas Seppin jutott túl, és először játszhat Grand Slam-tornán negyeddöntőt.

forrás: MTI

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (55 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ:
Nadal (spanyol, 1.)–Schwartzman (argentin, 24.) 6:3, 6:7, 6:3, 6:3
Cilic (horvát, 6.)–Carreno-Busta (spanyol, 10.) 6:7, 6:3, 7:6, 7:6
Dimitrov (bolgár, 3.)–Kyrgios (ausztrál, 17.) 7:6, 7:6, 4:6, 7:6
Edmund (brit)–Seppi (olasz) 6:7, 7:5, 6:2, 6:3

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top