Connect with us

Babos tornagyőztes Tajvan-on

Egyéni

Babos tornagyőztes Tajvan-on

Babos Tímea pályafutása negyedik WTA-tornáját nyerte meg egyesben, miután a tajpeji 250 ezer dollár (61,2 millió forint) összdíjazású keménypályás tenisztorna vasárnapi döntőjében 7:5, 6:1-re legyőzte az ukrán Katerina Kozlovát.

A világranglistán 45. magyar a visszafogottabb kezdés után kiváló játékot nyújtott az első szettben: 2:4-es hátrányba került, ám ezután már csak egy gémet vesztett. Az 55 perces játszmában Babos nyolc ászt ütött.

A 24 éves magyar teniszező a továbbiakban még ellenállhatatlanabbul játszott a rangsor 85. helyén álló riválisával szemben, akitől korábbi egyetlen találkozójukon kikapott Dohában. Hamar 4:1-re elhúzott, majd „semmire” elvette 23 éves riválisa adogatását, egy pontot vesztve hozta a sajátját, és végül 1 óra 24 perc elteltével ünnepelhetett. Az ázsiai városban 2015 után másodszor nyert, akkor a torna még alacsonyabb, 125 ezer dolláros besorolású volt.

Babos honlapján boldogan értékelte az elmúlt, rendkívül sikeres heteket:

„Hihetetlenül hosszú túra volt. Elképesztő, hogy így sikerült zárni: az elmúlt másfél hét alatt Grand Slam-győzelem, Grand Slam-döntő, tornagyőzelem egyesben a WTA Touron! Elképesztően jó érzés, hihetetlen élmények és érzések kavarognak bennem” – nyilatkozta, majd kitért a tajvani fináléra: „A mai meccs nehéz volt, egy döntőt mindig nehezebb kezdeni. Büszke vagyok arra, hogy össze tudtam szedni magamat, és megtaláltam a megoldást. Egyre jobban játszottam, az első szett után már nagyon jól ment a játék. Nagyon jó versenyem volt” – tette hozzá.

A párosban WTA-világbajnok és friss Australian Open-győztes Babos nyolcadik döntőjét vívta egyesben, előzőleg Monterreyben (2012), Tajpejben (2015) és tavaly Budapesten diadalmaskodott, és vasárnapi sikeréért 43 ezer dollárt (10,5 millió forint) kapott. Győzelme egyben azt jelenti, hogy – honlapja szerint – a 35. helyre ugrik a hétfői világranglistán.

TAJPEJ, WTA-TORNA (226 ezer dollár, kemény pálya)
DÖNTŐ:
Babos (magyar, 4.)–Kozlova (ukrán) 7:5, 6:1

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéni

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top