Connect with us

Fucsovics kikapott Goffintől, Belgium győzött

Davis Kupa

Fucsovics kikapott Goffintől, Belgium győzött

Fucsovics Márton négy szettben kikapott David Goffintól (7:5, 6:4, 3:6, 6:2), így a magyar férfi teniszválogatott 3–1-re kikapott Belgiumtól a Davis-kupában.

Fucsovics óriásit küzdött, eleve nem 100 százalékos állapotban utazott ki Belgiumba, de szombaton hatalmas csatában kiharcolta Balázs Attila oldalán, hogy Goffin ellen is megküzdjön.

A vasárnapi meccsen az első két szettet megnyerte a világranglista hetedik Goffin, de Marci a harmadik játszmában csodálatos játékkal szépített. A negyedik szettre teljesen elkészült az erejével a nyíregyházi sportoló, de így is büszke lehet a teljesítményére, ugyanez igaz a teljes magyar csapatra is.

Piros Zsombor tét nélkül játssza le az ötödik párharcot Julien Cagnina ellen, holott eredetileg Balázs Attila meccselt volna Ruben Bemelmans-szal.

A magyar férfiválogatott 1996 után ismét a világcsoportban szerepelhetett, ráadásul 1994 óta az első meccssikerét aratta – párosban pedig sohasem ünnepelhettünk még –, de a tavalyi döntős Belgium túl nagy falatnak bizonyult idegenben.

Ettől függetlenül van még esély a legfelső osztályban maradásra: szeptemberben az euro-afrikai zóna I. csoportjának valamelyik áprilisi győztesével találkozunk.

DAVIS-KUPA
VILÁGCSOPORT, NYOLCADDÖNTŐ (LIEGE)
BELGIUM–MAGYARORSZÁG 3–1
David Goffin–Fucsovics Márton 7:5, 6:4, 3:6, 6:2

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Davis Kupa

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top