Connect with us

Federer ismét kihagyja a salakpályás szezont

Egyéb hír

Federer ismét kihagyja a salakpályás szezont

Roger Federer a Miamiban zajló kemény pályás tenisztornától való búcsút követően úgy döntött, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kihagyja a salakpályás szezont.

A Miamiban címvédőként induló Federert óriási meglepetésre a világranglistán 175. helyezett ausztrál Thanasi Kokkinakis búcsúztatta három szettben, 2 óra 24 perc alatt a második fordulóban. A svájci teniszező a harmadik felvonásban 6:5-re és 30:0-re vezetett, de nem tudta lezárni a találkozót.

A 36 esztendős Federer így kénytelen lesz átadni a világelsőséget Rafael Nadalnak, aki április 2-án veszi át a vezetést. A svájci pályafutása legjobb szezonkezdését produkálta, hiszen sorozatban 17 mérkőzést nyert, azt követően viszont kikapott az argentin Juan Martín del Potrótól az Indian Wells-i torna fináléjában. Legutóbb csaknem négy évvel ezelőtt, 2014 áprilisában veszített egymás után két meccset.

Mindezek, valamint a füves pályás idényre való megfelelő felkészülés miatt Federer úgy döntött, hogy az elmúlt két évhez hasonlóan idén is kihagyja a salakszezont, vagyis a Roland Garroson sem indul.

„Igen, úgy döntöttem, hogy nem indulok. Az előző héten sem játszottam jól, összességében sem érzem annyira jól magam. Nincs ebben semmi új, próbálok majd változtatni, most lesz időm rá. Alapvetően optimista vagyok, úgy tekintem, hogy minden meccs egy új lehetőség, különösen ilyen helyzetben. Csalódott és frusztrált vagyok, kissé balszerencsésen alakultak most a dolgok. Ilyenkor gyakorolni, pihenni kell, eltűnni kicsit. Amikor pedig visszatérsz, ismét száz százalékkal pörögni” – mondta Federer az atpworldtour.com-nak.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top