Tenisz Blog

Nadal fájdalomcsillapítókon él több mint 12 éve

Toni Nadal egy murciai sportkonferencián elmondta, hogy unokaöccse, a 16-szoros Grand Slam-tornagyőztes Rafael Nadal 2005 óta folyamatosan fájdalmakkal küzd és fájdalomcsillapítókat szed.

A 31 éves teniszcsillag az idén a brisbane-i és az acapulcói versenytől, valamint az Indian Wells-i és a miami Masters-tornától is visszalépett sérülés miatt, míg az Australian Open negyeddöntőjében az ötödik játszmában feladta a Marin Cilic elleni meccsét. Miközben Nadal a salakpályás szezonra készül, nagybátyja és korábbi edzője a spanyol klasszis évek óta tartó megpróbáltatásairól beszélt.

„Az unokaöcsém 2005 óta folyamatosan fájdalmakkal küzd és fájdalomcsillapítókat szed. Eljutottunk arra a szintre, hogy minden mérkőzés előtt megvizsgáljuk az egészségi állapotát. Sokszor mondta már nekem, hogy inkább keresett volna kevesebb pénzt, de enyhébb fájdalmakkal élhetne” – árulta el Toni Nadal.

Rafael Nadal pályafutása során eddig többek között 16 Grand Slam-tornát, 30 Masters-versenyt és 2008-ban olimpiai aranyérmet nyert egyesben, míg a világranglistán jelenleg a második helyen áll Roger Federer mögött.