Tenisz Blog

Babos karriercsúccsal negyedik párosban

Babos Tímea karriercsúccsal a negyedik helyen áll párosban a női teniszezők világranglistáján.

A magyar játékos honlapja szerint az eddigi világelső Martina Hingis a tavalyi szezonzáró WTA-világbajnoksággal ismét lezárta pályafutását, mostanáig viszont még szerepelt a világranglistán. A svájci klasszis hétfőn került ki a rangsorból, ez pedig hatással van a többiek besorolására is.

Babos és a francia Kristina Mladenovic legutóbb Miamiban az első fordulóban kikapott a tornát végül megnyerő Ashleigh Barty-Coco Vandeweghe ausztrál, amerikai kettőstől, de ez nem befolyásolta negatívan kettejük helyezését. A 24 éves magyar játékos előzőleg az 5. helyen állt, s már az is karrier-, illetve magyar csúcs volt, a legfrissebb világranglistán viszont a negyedik helyen jegyzik. Az élen Hingis korábbi partnere, a tajvani Latisha Chan (korábbi nevén Csan Jung-zsan) áll.

Babos egyesben a második fordulóban búcsúzott Floridában, így három helyet javítva a 44. Ezen a héten a mexikói Monterreyben versenyez – ahol 2012-ben pályafutása első WTA-trófeáját nyerte egyesben –, első ellenfele a selejtezőből érkezik.

Női tenisz-világranglista (a WTA honlapja alapján, zárójelben a legutóbbi helyezés):
páros:
1. (1.) Latisha Chan (tajvani) 9560 pont
2. (3.) Jekatyerina Makarova (orosz) 7825
2. (3.) Jelena Vesznyina (orosz) 7825
4. (5.) BABOS TÍMEA 7280
5. (6.) Andrea Sestini Hlavackova (cseh) 5625

forrás: MTI