Tenisz Blog

Nadal már túl van az 50. megnyert szettjén salakon

Az első helyen kiemelt Rafael Nadal két játszmában legyőzte a 13. Diego Schwartzmant a madridi salakpályás tenisztorna férfi versenyének csütörtöki nyolcaddöntőjében, amivel megdöntötte a legendás John McEnroe rekordját.

Rafael Nadal magabiztosan hozta szerváját, majd alaposan megizzasztotta az argentin Diego Schwartzmant rögtön az összecsapás elején, akinek két bréklabdát is hárítania kellett ahhoz, hogy hozni tudja legelső adogatását.

Három kettes Nadal-vezetésnél Schwartzman többször is hibázott, ennek következtében a spanyol brékelte a 13. helyen kiemelt argentint, a folytatásban pedig hozta saját adogatásait és 6:3-ra megnyerte az első szettet.

A második játszma felemásra sikeresett: Nadal saját adogatásait magabiztosan hozta, 2:2-nél pedig elvette Schwartzmanét, ezt követően viszont a spanyol megtorpant, 4:3-nál elbukta a szerváját, ám óriásit küzdve egyből vissza is vette az előnyt!

Az első rangsorolt a minden eldöntő szerváját már hozta és 6:3-mal az övé lett a szett – Rafa Nadal ezzel sorozatban a 50. játszmáját nyerte meg salakon, amivel beállította John McEnroe csúcsát az ugyanolyan borításon egymás után megnyert szettek számát tekintve.

A negyedikként rangsorolt argentin Juan Martin del Potro nem jutott a nyolc közé, mert három játszmában vereséget szenvedett a szerb Dusan Lajovicstól.

MADRID, ATP 1000-ES TORNA (6 200 860 euró, salak)
NYOLCADDÖNTŐ:
Nadal (spanyol, 1.)–Schwartzman (argentin, 13.) 6:3, 6:4
Lajovics (szerb)–Del Potro (argentin, 4.) 3:6, 6:4, 7:6
Thiem (osztrák, 5.)–Coric (horvát) 2:6, 7:6, 6:4
Anderson (dél-afrikai, 6.)–Kohlschreiber (német) 6:3, 7:6
Edmund (brit)–Goffin (belga, 8.) 6:3, 6:3
Shapovalov (kanadai)–Raonic (kanadai) 6:4, 6:4