Tenisz Blog

Thiem megszakította Nadal rekord sorozatát

Megszakadt salakpályán a 21 mérkőzésen és 50 játszmán át tartó veretlenségi sorozata a világranglista-vezető spanyol Rafael Nadalnak a madridi tenisztorna férfi versenyének negyeddöntőjében, miután kikapott az osztrák Dominic Thiemtől.

Rafa Nadal csütörtökön sorozatban az 50. játszmáját húzta be salakon, amivel megdöntötte John McEnroe csúcsát az ugyanolyan borításon egymás után megnyert szettek számát tekintve (az amerikai egyhuzamban 49-ig jutott szőnyegen). A világelső pénteken aztán Dominic Thiemmel találkozott, aki legutóbb szettet rabolt tőle salakon, sőt az osztrák a 2017-es római verseny negyeddöntőjében meg is verte Nadalt (6:4, 6:3).

A két játékos tavaly a döntőben csapott össze Madridban, most már a legjobb nyolc között egymás útjába sodorta őket a sors. Thiem az első játszmában 3:3-nál elvette Nadal adogatását, 5:4-nél azonban szettlabdát rontott, és a spanyol egyenlített (5:5). A következő gémben az osztrák ismét brékelt, és második nekifutásra már befejezte a játszmát (7:5).

A második szett elején Thiem csaknem kilencperces játék után brékelőnybe került (2:1), de 3:2-nél elveszítette az adogatását. Ezt követően viszont már csak az osztrákról szólt a meccs, aki újabb két alkalommal elvette Nadal szerváját, a sajátját pedig a kettő között semmire hozta (6:3).

Thiem ezzel véget vetett a világelső 21 meccses salakpályás győzelmi sorozatának, egyúttal letaszította őt a világranglista éléről. Nadal akkor maradt volna világelső, ha Madridban is megvédi a címét, így azonban hétfőtől ismét Roger Federer áll majd az ATP rangsorának első helyén.

forrás: nemzetisport.hu

MADRID, ATP 1000-ES TORNA (6 200 860 euró, salak)
NEGYEDDÖNTŐ:
Thiem (osztrák, 5.)–Nadal (spanyol, 1.) 7:5, 6:3
K. Anderson (dél-afrikai, 6.)–Lajovics (szerb) 7:6 (7–3), 3:6, 6:3
Shapovalov (kanadai)–Edmund (brit) 7:5, 6:7 (6–8), 6:4
A. Zverev (német, 2.)–Isner (amerikai, 7.) 6:4, 7:5