Connect with us

Babos a világelsőség küszöbén!

Páros

Babos a világelsőség küszöbén!

A második fordulóbeli sikert követő sajtótájékoztatón szóba került, hogy Babos Tímea csak akkor nem lesz világelső párosban Wimbledont követően, ha nem jut el a negyeddöntőig, miközben korábbi társa, a cseh Andrea Hlavácková Barbora Strycová oldalán megnyeri a versenyt.

A magyar teniszező meglepődött ezen, de azt mondta, szeretné, ha Kristina Mladenoviccsal ők győznének Wimbledonban, ezzel a saját kezében tartaná a világelsőség kérdését. Később Babos megkérdezte a női tornákat szervező WTA-t, valóban jó-e a számítás, mire vele azt közölték, hogy az elődöntőig kell jutnia a biztos világelsőséghez – csakhogy a magyar újságíróknak pénteken még mást mondtak az irodában.

A Nemzeti Sport szombaton is érdeklődött az ügyben, a WTA-nál pedig jelezték, a 11. legjobb eredménye (280 pont) még kiesik Babosnak a világranglistán Wimbledon után, így a negyeddöntőért járó 430 pont valójában csak 150 pluszt jelent, ez okozhatta a félreértést – lényeg a lényeg, ha Babos és Mladenovic a nyolcaddöntőt és a negyeddöntőt is behúzza a szezon harmadik Grand Slam-tornáján, Hlavácková eredményétől függetlenül magyar világelső lesz.

forrás: nemzetisport.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Páros

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top