Tenisz Blog

Babos a világelsőség küszöbén!

A második fordulóbeli sikert követő sajtótájékoztatón szóba került, hogy Babos Tímea csak akkor nem lesz világelső párosban Wimbledont követően, ha nem jut el a negyeddöntőig, miközben korábbi társa, a cseh Andrea Hlavácková Barbora Strycová oldalán megnyeri a versenyt.

A magyar teniszező meglepődött ezen, de azt mondta, szeretné, ha Kristina Mladenoviccsal ők győznének Wimbledonban, ezzel a saját kezében tartaná a világelsőség kérdését. Később Babos megkérdezte a női tornákat szervező WTA-t, valóban jó-e a számítás, mire vele azt közölték, hogy az elődöntőig kell jutnia a biztos világelsőséghez – csakhogy a magyar újságíróknak pénteken még mást mondtak az irodában.

A Nemzeti Sport szombaton is érdeklődött az ügyben, a WTA-nál pedig jelezték, a 11. legjobb eredménye (280 pont) még kiesik Babosnak a világranglistán Wimbledon után, így a negyeddöntőért járó 430 pont valójában csak 150 pluszt jelent, ez okozhatta a félreértést – lényeg a lényeg, ha Babos és Mladenovic a nyolcaddöntőt és a negyeddöntőt is behúzza a szezon harmadik Grand Slam-tornáján, Hlavácková eredményétől függetlenül magyar világelső lesz.

forrás: nemzetisport.hu