Tenisz Blog

Babosék a nyolc között búcsúztak

Hétfőtől a páros világranglistán első Babos Tímea, és társa, a francia Kristina Mladenovic a negyeddöntőben búcsúzott a wimbledoni teniszbajnokságon.

A páros versenyben elsőként rangsorolt duó szerdán az Alicja Rosolska, Abigail Spears lengyel, amerikai kettőssel mérkőzött meg, és szenvedett két játszmában vereséget. A torna honlapja szerint a találkozó 1 óra 24 percig tartott.

Az első szettben – amely 53 percig tartott – egyik fél sem tudta elnyerni ellenfele szervajátékát, Rosolskáéknak mindössze egyetlen labdájuk volt ehhez – Baboséknak egy gémben három –, bár azzal rögtön a játszmát is megnyerhették volna. A rövidítésben Rosolskáéknak két labdájuk volt a szettelőnyhöz, és a másodikat már kihasználták.

Babosék a második szett elején elveszítették adogatójátékukat, majd 2:0-s hátrányba kerültek, viszont gyorsan egyenlítettek (2:2). Rosolskáék 3:3 után másodszor is brékelőnyhöz jutottak, amelyet a folytatásban már nem adtak le, és egy újabb brékkel a mérkőzést is lezárták.

“Természetesen nagyon sajnálom a mai meccset. Azt gondolom, az ellenfél nagyon jól játszott. Nem találtunk igazán megoldást arra, miként lehetnénk jobbak, főleg a fogadógémekben” – nyilatkozta saját honlapján Babos.

Hozzátette, érzése szerint Rosolska és Spears megérdemelten nyert, mert jól játszott.

forrás: MTI

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (34 000 000 font, fű)
NŐI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ:
Rosolska, Spears (lengyel, amerikai)–Babos, Mladenovic (magyar, francia, 1.) 7:6 (7–4), 6:3