Connect with us

Fucsovics szettet lopott Djokovicstól, de kikapott

ATP

Fucsovics szettet lopott Djokovicstól, de kikapott

Fucsovics Márton jól játszott, a második játszmát megnyerte, ám összességében négy szettben kikapott Novak Djokovictól az amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában, így kiesett.

A világranglistán 41. magyar játékos az esélytelenek nyugalmával kezdhette mérkőzését a US Open centerpályáján a 13-szoros Grand Slam-tornagyőztes riválissal szemben, ám a találkozó első játékaiban kissé érezni lehetett rajta a megilletődöttséget. Djokovic ugyanis rögtön elvette az adogatását, majd az első játszmában magabiztosan őrizte előnyét, s 6:3-ra nyert.

A nyíregyházi sportoló az első játszma közepétől egyre bátrabban és pontosabban játszott, Djokovic pedig látványosan szenvedett a nagy melegben. A második játszma közepén aztán nagy fordulat állt be a mérkőzésen, Fucsovics 3:2-nél elvette riválisa adogatását, aki később ápolást is kért, ám ezt követően sem talált magára, és 6:3-mal Fucsovics egyenlíteni tudott.

A harmadik szett nagyszerűen kezdődött magyar szempontból, a még mindig gondokkal küzdő szerb ugyanis nagyon enerváltan, míg Fucsovics egyre jobban teniszezett, 1:1-nél újra brékelt, s egészen a játszma hajrájáig biztosan tartotta előnyét. Djokovic 4:3-nál – egy szerencsés, majd több szép ponttal – visszavette az adogatást, fordított, majd 5:4-es vezetésénél kihasználta Fucsovics hibáit és megnyerte a harmadik szettet.

Ezt követően a hőség miatt tíz perc pihenőt kaptak a játékosok, ami nem jött jól Fucsovics Mártonnak. A folytatásban ugyanis szétesett a játéka, s 0:6-tal zárta a szettet és a háromórás mérkőzést.

Fucsovics: büszke és szomorú vagyok

„Nagyon meleg volt, mindketten szenvedtünk, a végjátékban ő volt jobb. Éreztem, hogy nem kell félnem tőle, meg akartam nyerni a pontokat anélkül, hogy az ő hibájára kelljen várnom, mert tudtam, hogy nem fog könnyű pontokat adni” – fejtette ki a nyíregyházi teniszező, majd rátért arra, hogy sok hosszú labdamenetet játszottak, és szédelegtek a 35 fokban, aztán az új szabály szerint a hőség miatt a harmadik szett után kaptak tíz perc pihenőt, ami neki nem sült el túl jól.

„Egymás mellett ültünk a jeges fürdőben, és mondtuk, hogy katasztrófa, ami kinn van. Valószínűleg Djoko már többször vett jeges fürdőt meccs közben, mindenesetre őt lehűtötte, engem viszont teljesen lefagyasztott” – mesélte.

Ami a háromórás találkozó tanulságait illeti, a 26 éves Fucsovics leszögezte, egy top 10-es rivális ellen csak tanulni lehet, és amikor legközelebb összecsap a szerb sztárral, akkor sem fog félni tőle.

„A meccs végén dicsérőleg azt mondta nekem, hogy mindig öröm ellenem játszani. Jó barátságban vagyunk, többször edzettünk már együtt, és sok sikert kívánok neki a folytatáshoz” – mondta a magyar játékos, hozzátéve, remélhetőleg még jó pár évig főtáblás lesz a US Openen, és előbb-utóbb összejön neki egy győztes mérkőzés.

forrás: MTI

US Open, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
Férfiak:
Novak Djokovic (szerb, 6.)-Fucsovics Márton 6:3, 3:6, 6:4, 6:0

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top